Nagyot akart mondani a biztonsági őr, több tucat rendőrt riasztottak miatta

2021. április 15. 13:38

Az őr monotonnak találta a munkáját, és be akart vágódni kollégájánál.

2021. április 15. 13:38

Rendőröket riasztottak egy Budapest X. kerületében található bevásárlóközponthoz 2021. április 14-én 15 óra körül, mert egy pénzszállító cég jelentette, hogy biztonsági őrüktől egy késes férfi a pláza szervizfolyosóján megkísérelte elvenni a pénzkazettát. Az őr állítása szerint ellökte magától a támadót, így mentette meg a rábízott pénzt – írja a police.hu.

Valójában azonban nem történt bűncselekmény

A rendőrök percek alatt lezárták a környéket és megkezdték a szokásos intézkedéseket. Igazoltattak, autókat vizsgáltak át, tanúkat hallgattak meg, kamerafelvételeket néztek át, de a beszerzett bizonyítékok nem támasztották alá a biztonsági őr által elmondottakat. A 30 éves férfi végül beismerte a rendőröknek, hogy nem történt bűncselekmény; csak kitalálta a történetet.

Kihallgatásán a biztonsági őr azzal indokolta tettét, hogy

monotonnak találta a munkáját, és be akart vágódni kollégájánál,

aki közös szolgálataik alatt több izgalmas sztorit is mesélt neki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a hatóság félrevezetése vétség miatt kezdeményez eljárást a férfi ellen.

Fotó: MTI

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
borsika
2021. április 16. 06:44
Ugyanezt csinálja Hadházy, ráadásul sűrűn.
annamanna
2021. április 15. 20:27
Nem VV Alekosz volt véletlenül? Mert őkelme megint biztonsági őrként tevékenykedik. Jah, nem: "30 éves férfi". De Alekoszhoz méltóan a "legmagasabb szinteken" űzi a szakmát.
jóember
2021. április 15. 19:41
Ilyen a képzelt akcióhős valódi következményekkel. Régebben, egy vidéki nagyvállalat kiszesei karate bemutatót szerveztek a dolgozók szórakoztatására egy hétvégén, sörözéssel és virslizéssel egybekötve az üzem kultúrtermében. Javában zajlott a bemutató, amikor az egyik bemutatkozó karateka akkorát csapott a kitett szálkás deszkára, hogy az kihasította a kezét. Az férfiasan viselte volna a következményeket, de egy kis idő múllva eléggé véres lett a keze, éshát be kéne kötni. Van e esetleg valakinél ragtapasz - kérdezték. Senki nem jelentkezett, de valakiben felötlött, hogy hátha a portán van. Ki is szaladt az egyik dolgozó és lihegve előadta a portásnak, hogy kéne gyorsan az eü doboz mert az egyik bajnok vérzik. A portás látva az illető sürgető igyekezetét, gondolta micsoda nagy trgédia történhetett, rögtön hívta 07-et és eilőadta, hogy jöjjenek mert a húsüzemben vérzéses baleset történt. Az ügyeletes nyugtázta a bejelentést és már indította is a szirénázó rohammentőt keresztűl a városon. Ennek persz nem ilyen szánalmas vége lett mint a fenti akcióhős esetének. A mentősök nem nagyon értették, hogy miért hívták ki őket, de ha már ott voltak szakszerűen bekötötték az illető kezét.
röviden
2021. április 15. 16:43
Nagyonhüje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!