Rendkívüli támogatást kapott a 100 Tagú Cigányzenekar

2021. április 04. 11:16

A koronavírus járvány ideje alatt Niedermüller Péter, VII. kerületi ellenzéki polgármester elküldte a zenekart abból az épületből, ahol több mint egy évtizedig próbáltak és készültek az előadásokra.

2021. április 04. 11:16
null

 A 100 Tagú Cigányzenekar egyedi, magyar értéket képvisel, ezért az emberi erőforrások minisztere 30 millió forint rendkívüli támogatást adott a zenekar számára – áll az EMMI közleményében.

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar számos hazai és nemzetközi elismeréssel rendelkezik. 1985-ben alakult meg, immár 36. éve működik. Hagyományőrző előadásaikkal bejárták az egész világot és a magyar cigányzene utánozhatatlan művészetével ismertették meg a zenekedvelőket.

A koronavírus járvány ideje alatt a budapesti  VII. kerületi ellenzéki polgármester elküldte a zenekart abból az épületből, ahol több mint egy évtizedig próbáltak és készültek az előadásokra. Ezt követően Prof. Dr. Kásler Miklós elrendelte, hogy a zenekar számára egy méltó és végleges helyszínt biztosítson a kultúráért felelős államtitkárság. Ennek az épületnek a keresése zajlik jelenleg. Tovább nehezíti a zenekar helyzetét, hogy a járvány miatt a tavalyi évben kevés koncert megtartására volt lehetőségük.

(MTI-OS)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. április 05. 11:35
Egyáltalán, egy igen jelentős értékhordozóról van szó. A Polgármester viszont némileg egy sötét bunkónak tünteti fel magát.
confitür
2021. április 05. 08:34
Úgy vélem teljesen jogos a támogatás megadása. Azonban Niedermüllernek is járna néhány év szabadságvesztés,eddigi tevékenysége elismeréseképpen.
cutcopy
2021. április 05. 00:11
Mikor jelenti már ki Fletó, hogy Niedermüller rasszista..?
Ati Papa
2021. április 04. 19:48
A 100 TAgú Cigányzenekar 36 éve működik és ezalatt rengeteg fellépésük volt az egész világon is sok pénzért. Mostantól sokan jönnek rá, hogy utcalány volt az anyám,de azért tisztelettel megkérdezném mennyi jutott ebből az államkasszába? Nem szeretem Niedelmüllert, de a tisztánlátás végett azt sem ártana tudni, hogy az utóbbi több,mint 10 évben mennyi bérleti díjat fizezett a VII. kerületnek az együttes. Ennek ismeretében lehetne anyázni,vagy csodálkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!