Csányi szerint az Eb-t nem veszélyezteti a Szuperliga

2021. április 20. 10:46

Az MLSZ elnöke úgy véli, az új kezdeményezés sikere azon is múlhat, hogy az UEFA és a FIFA mennyire tud egységesen fellépni az ügyben.

2021. április 20. 10:46
null

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában kijelentette, amióta a Bajnokok Ligája elindult, a nagy klubok évről évre javították a pozícióikat, ám úgy látszik, ez már nem volt elég nekik. Az UEFA magyar alelnöke szerint a kiválásnak több oka van: egyrészt a klubok egy részének nehéz pénzügyi helyzete, amelybe főleg a játékosok irreális fizetései révén sodródtak, s amelyet tovább nehezített a pandémia. Másrészt sok pénz jelent meg a piacon, kevés a jó befektetési lehetőség és a Szuperliga most annak tűnik.

Az MLSZ elnöke úgy véli, az új kezdeményezés sikere azon is múlhat, hogy az UEFA és a FIFA mennyire tud egységesen fellépni az ügyben, hiszen ha az afrikai, dél-amerikai válogatottakban sem szerepelhet senki, aki pályára lép a Szuperligában, az komoly visszatartó erő lehet. S leginkább az dönti majd el a kérdést, hogy a Szuperligába tömörülő klubok maradhatnak-e a nemzeti bajnokságokban, különös tekintettel a hat Premier League-csapatra. Ha nem maradhatnak, az pénzügyileg már nem feltétlenül éri meg nekik, hiszen a PL-ben önmagában hasonló nagyságrendű pénz mozog, mint a tervezett Szuperligában.

Csányi Sándor állítja, hogy az Eb-t nem veszélyezteti a most kialakult helyzet, de a katari világbajnokságot talán már igen.

Fotó: Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Puskás Aréna nyitóünnepségén 2019. november 15-én.MTI/Illyés Tibor

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2021. április 20. 18:42
Csányi a pénzguru - neki mindegy... Abszolút megbizhatatlan MLSZ-elnök...
olajfa1
2021. április 20. 16:41
A "szuper liga" azt hiszem, hogy hosszú időre lehelt... Élt kb fél napot...
Ben Jeremiah
2021. április 20. 14:57
Hát, ha kitartanak őszik a szuperliga miatt, akkor nekünk azért megnőnek az esélyeink. A német, francia, portugálok legjobbjai nem játszhatnak.
olajfa1
2021. április 20. 13:05
Remélem a "Szuper Liga" a porba hull. Remélem a foci már túlnőt azon hogy ezt is a amerikai pénzemberek irányítsák.Azt hiszem hogy a Katati VB nagyon jót tesz a foci nemzetközisítésének! Ezt a nemzetköziséget irigylik az amerikaiak mert a "szuperkupájukkal" a bészbollt is meg a rögbit is bezárták az USA-ba, és bottal sem üthetik az európai foci nyomát a világsiker nagysága miatt... Az amik most azt hiszem hogy koppannak! Az európai foci a délamerikaiakon kívül az ázsiaiak is meg az arabok is meg az afrikaiak is fő sportáguk lett... Az amerikaiak meg a "szuperbolljaikkal" önmagukat zárták be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!