Átmenetileg nem szállít Magyarországra az Amazon

2021. április 16. 12:12

Az Amazon döntése valószínűleg összefügg azzal, hogy július 1-től megszűnik a 22 euró alatti termékekre vonatkozó vámmentesség – adta hírül csütörtökön a Telex.

2021. április 16. 12:12
null

„Való igaz, hogy átmenetileg felfüggesztettük a kiszállítást Magyarországra, amíg az Amazon igazodni tud az új magyar adójogszabályi előírásokhoz. A lehető leggyorsabban igyekszünk újra biztosítani a rendeléseket Magyarországra” – mondta a cég képviselője a Telex megkeresésére, miután kiderült, hogy nem lehetséges Magyarországra rendelni az Amazon európai és brit felületeiről. Az amerikai Amazonról továbbra is fennakadások nélkül lehet rendelni. 

A Telex úgy véli, hogy az Amazon döntése összefügghet azzal, hogy július 1-től megszűnik a 22 euró alatti termékekre vonatkozó vámmentesség az Unióban, ami az olcsó termékek rendelésére lesz leginkább hatással, tehát minden áruküldeménynek vámeljárás alá kell esnie a megadott időponttól. Ez a változás akár százszorosára is növelheti a napi vámeljárások számát.

Július 1-jén megszűnik az Unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége,

minden termék után kell majd áfát fizetni, függetlenül annak értékétől. 150 euróig a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad, kivéve az alkoholtartalmú termékeket, az illatszereket és a dohánytermékeket.

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 20. 14:46
Amazon kicsit felszívhatná magát, az Aliexpressen már szinte majd minden árut meg lehet rendelni Spanyolországi, Belgiumi, Francia, vagy Lengyel (EU-n belüli) lerakatból, igaz akkor rájön egy vastagabb postaköltség, viszont nem 120 nap után kapod vissza a pénzed ha nem jön meg a cucc 60 nap alatt, hanem itt van 10-15 nap alatt.
Vasalo
2021. április 16. 21:46
Azért nagyon kiváncsi leszek, hogy fog ez müködni az eddigi rendszerben a kinaiak remekül felismerték magukat mindig ügyektek, hogy egy csomagban ne nagyon legyen nagyobb érték mint 22Euro . A másik dolog ki és hol fogja ezt majd vámolni. kina szerint naponto több 100 millio csomag jön Europaba. Hol vannak ehhez a vamosok. Meg azt sem tudjuk ki es hol fogja ezt elvámolni, az az orszag, ahol az áru Europaba ér ( mindenféle repülőtér meg kikötö stb) vagy ott ujra válogatják és elküldik a célorszagba vámolni ( ez min extra 1 het). Mégha fél automatikusan is fog menni, minden szar csomaghoz a gépnek ki kell állitani valamilyen vam és adodokumentumot, azt elküldeni a cimzettnek, ha elfogadja akkor vállalni a felelőséget a behajtásért és kiszallitani. Mindezt min 6 euro extra költségért ( vam es AFA nélkül). Szerintem ez az agymenés visszaveti Europa feljödését min 30 évvel, mert ez a sok száz millio csomag sokunknak fog hiányozni a választékrol nem is beszélve, és a termékeknek alig van europai megfelelöje. És sok más kapcsolt tevékenyseg veszik kárba lást a youtubon meg hasonlo felületeken az oktato müsorok ezreit. Egysszerüen a kinai cuccok europai kereskedelme akár szazszorosan is emelni fogja az árakat és sok millio embernek válik elérhetetlenné. És pontosan azokat fogja a leginkább sujtani, akikre a társadalomnak a leginkább szüksége lenne a fiatal gyerekeket, szabadideji foglalkozásokat, barkacsolat stb. Az europai kereskedelem még a kinai 10%-át sem fogja tudni átvenni és itt nemcsak az Alirol, a Banggodrol hanem ahogy a cikkben az Amazonrol, az Ebayrol meg hasonlo üzleti vállalkozásokrol van szo. Europa területén meg a napi 1 millio csomagot sem lehet megszervezni nem a több 100 milliot. Itt megint az qrva éhenkorászok hiszik, hogy ezen majd gazdagodni fognak. Pontosan a forditottja fog bekövetkezni. Ezt láthatjuk a briteknél is. Immár 4 honapja képtelenek még a vámrendszert is megszervezni ( az europai fél detto)..
szileni
2021. április 16. 13:38
"Átmenetileg nem szállít Magyarországra az Amazon" Akkor shoppigolog EMEZEN :-)
DonCiccio
2021. április 16. 13:38
Akkor nem szállít. Szállít más, oszt jónapot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!