MSZP: Hívjanak le egymilliárd eurót az EU-tól bértámogatásra! Azonnal!

2021. március 17. 13:00

A párt szerint a kormányzat szűkmarkú, az „éhenhaláshoz is kevés” a segítség, Ausztriával példálóznak.

2021. március 17. 13:00

A MSZP felszólítja a kormányt, hogy azonnal hívjon le egymilliárd eurót az Európai Uniótól bértámogatásra, a munkahelyek megvédésére. Komjáthi Imre, az ellenzéki párt elnökhelyettese szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta: ezzel nem lehet várni, mert minden nap családok tömegei mennek tönkre a járvány miatt. Közölte: mintegy 300 ezren lettek munkanélküliek „a kormány lassú, elhibázott és szűkmarkú bértámogatása miatt”, pedig minden bajbajutottat meg lehetne menteni. Példaként említette, hogy Ausztriában a bértámogatási rendszer újabb ütemét indították el: 430 millió eurót arra osztanak szét, hogy ki tudják fizetni a 13. havi fizetéseket és a bennmaradt szabadságokat, a vendéglátószektorban pedig 100 eurós „borravaló-átalányt” fizetnek.    

Ezzel szemben Magyarországon 50 százalékos bértámogatás van, ami, „mire a dolgozókhoz jut, az éhenhaláshoz is kevés” – jelentette ki Komjáthi Imre, hozzátéve, hogy Magyarországon munkahelyvédelmi csomag helyett "oligarchavédelmi" csomag van. „Olyan beruházásokra költenek, amiket meg lehetne csinálni a járványhelyzet után is” - hangoztatta, példaként említve a »túlárazott« sportlétesítményeket és a vadászati kiállítást.    

Ausztria, Szlovákia, Csehország, Spanyolország és Olaszország is igénybe veszi az Európai Unió segítségét – közölte. Kiemelte: a magyar koránynak is volna lehetősége arra, hogy egymilliárd eurót azonnal lehívjon munkahelyvédelmi támogatásra. A kabinet azonban „sumákol, hallgat, miközben a vállalkozások, az emberek küzdenek a talpon maradásért” – fogalmazott. Az MSZP a járvány kezdete óta követeli a 80 százalékos bértámogatást – emlékeztetett. A szocialisták elnökhelyettese azt is követelte, hogy távolléti díjat kapjanak azok, akiknek munkaidőben kell elmenniük beoltatni magukat.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2021. március 17. 20:58
maszop tudod mennyi az az egy milliárd euró? Azt tudod mennyi simon több százmilliója? Azt tudod mennyi 410 milliárd? Amit piroskanéni eltűntetett? Soroljuk? Aztán idióták miből adnátok vissza?
Gullwing
2021. március 17. 15:07
Takarodjatok a kurva pufajkás anyátokba! AZONNAL!
zakar zoltán béla
2021. március 17. 15:01
czeglédit a kasszához!
józan paraszti ész
2021. március 17. 14:35
"300 ezren lettek munkanélküliek" de a foglalkoztatottak száma nem csökkent. Hüje minden kommunista! Miért nem a párt vagyon osztják szét. Ja, hogy azt már ellopták, vagy elszórták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!