Magyarországon viszonylag sok céget vezet nő

2021. március 10. 10:14

Viszont meglehetősen kevés hölgy ül a parlamentben.

2021. március 10. 10:14
null

Érdekes infografikát közölt a magyar női vezetőkről a Szabad Euróba a The Economist adatai alapján. Eszerint a vezető szerepet betöltő nők arányát tekintve 29 ország közül az első ötben vagyunk (39 százalék). Míg ha a parlamentet nézzük, akkor majdnem az utolsók (12 százalék).

Fotó: Hegedűs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója a Gránit Bank Zrt. évértékelő sajtótájékoztatóján 2015-ben, MTI Fotó: Balogh Zoltán

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messzeföld
2021. március 11. 05:03
A hölgy esetében: A Demján és a Bartha is meghalt, tehát őreá esett a választás.
fogas paduc
2021. március 10. 20:03
Háááát, Kabul mákvirága, a Bangóné vagy a Szeles berni ténykedése alapján még ez is túl sok.
annamanna
2021. március 10. 18:16
Karikó Katalin: Bárcsak ne ismernék a nevemet "elmesélte, hogy a férje szerint néha rosszabb volt az órabére, mintha gyorsétteremben dolgozott volna (...) nagyjából 1 dollárra jött ki az órabérem, az alapján, amit laborban töltöttem, majd itthon dolgoztam, pályázatokat és cikkeket írtam (...) De én nem éreztem olyan hátrányt, hogy nő vagyok. Aki lefokozott például, az éppen egy másik nő volt. Ugyanannyi férfi és nő segített, mint ahány nem segített vagy akadályozott." A férje mindenben támogatta" https://telex.hu/koronavirus/2021/03/09/kariko-katalin-barcsak-ne-ismernek-a-nevemet
syphax
2021. március 10. 17:07
Kedvelem a női főnököket, cégvezetőket, ilyen-olyan "magas poziciókat" birtokló NASSSAOSASSZONYOKAT satöbbi satöbbi. De politikusnőt sem a parlamentben sem másütt 'azon kivül NEM KIVÁNOK MAGUNKNAK csak annyit, amennyit ŐK MAGUK--HÖLGYEINK--kivánnak....önmaguknak. És ez számbélileg kábé annyi mint amennyi jelenleg hölgypolikus jelenleg FUNGÁL! Mert nincs sok női politikusunk valóban, mert a helyzet a következő: 1.) AZOK A HÖLGY POLITIKUSOK KIVÁNNÁNAK MÉG TÖBB HÖLGY POLITIKUST, AKIK JELENLEG IS POLITIKUSOK, ÉPPEN MERT ŐK NA'ON SZERETNEK POLITIKUSOK LENNI. 2.) A NŐK IGAZI TÖBBSÉGE VISZONT ANNYIRA KIVÁNJA A POLITIKUSSÁGOT ÉS A POLITIKUMOT, MINT AMENNYIRE EGY PÚPOT KIVÁN A HÁTA KÖZEPIRE.EZT(!) MINDEZT IGAZI VÉRBŐ "NŐI.-NŐKTŐL TUDTAM MEG"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!