A boltok újranyitásáról tárgyal a kormány

2021. március 23. 15:37

Négyzetméter-alapú korlátozás, plázaszabályok, és további észszerűsítések a járványhelyzetre – mutatjuk, milyen javaslatokról dönthet a kormány.

2021. március 23. 15:37
null

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor kedden tárgyalt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával. „Harcosak, újranyitást akarnak. Boltok, szolgáltatások és általában az élet kereteinek, természetes kereteinek helyreállítását kívánják, és igazuk is van” – emelte ki közösségi oldalára feltöltött vidójában a kormányfő.

Négyzetméter-alapú korlátozás, plázaszabályok

A miniszterelnök arról is tájékoztatott, hogy az egyeztetés során elfogadták a kamara több javaslatát is, amelyek a korlátozásokkal kapcsolatban számos „észszerűsítést és árnyaltabb szabályozást” céloznak meg. Orbán Viktor miniszterelnök elmondta: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamar képviselői felvetették például, hogy a boltok esetében az általános zárás helyett négyzetméter-alapú korlátozásra térjünk át, külön plázaszabályokat is javasoltak, valamint a szolgáltatások megnyitásához szükséges sajátos szabályozási elemekre is javaslatot tettek.

Az elhangzott javaslatokat szerdán fogja a kormány megvitatni.

A miniszterelnök közölte: az elhangzott javaslatokat szerdán fogja a kormány megvitatni. A járvány utáni újraindítás témájában Orbán Viktor hétfőn családvédelmi civil szervezetekkel is tárgyalt, a tőlük érkező javaslatok is a kormány elé kerülnek majd.

A kormányfő közösségi oldalára feltöltött videót teljes egészében az alábbiakban tekintheti meg:

Címlapkép: Mátrai Dávid

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. március 24. 08:27
Orbánék, mindig, minden észérvet meghallgatnak, a téma valódi szakértőivel konzultálnak. Ez egy demokratikus, empatikus, hazafias kormány. hajrá!
Pelso j.
2021. március 24. 05:25
Újra nyitást emlegetni ma, meg négyzetméter, micsoda bravúr. Fontoskodás a semmiről, csak a napi valóságról ne kelljen beszélni.
illibernyák
2021. március 24. 00:34
A nagy látnok már novemberben látta hogy baj lesz. Meg azt is mondta, hogy a védekezés sikere az életekben mérhető. Mióta naponta 200 magyar fullad a g&cibe a halálba, azóta őméltósága Döbrögi úr már nem nagyon mondogatja ezeket. Eközben az orbánizmustól barna nyelvű propaganda-szennymédia naponta győzelmi jelentéseket farigcsál a napi 45 ezer új beoltottal. Az egyórás hiradóban két mondat az aktuális járváényhelyzet az 2xx halott. Pedig nem is olyan régén még naponta 5 perces anyagok mentek minden órás hiradóban reggeltől estig a Pesti út idősotthonban uralkodó horrorról. Mocskos tetves szélhamos banda. 55 szegény idős nyomorult beteg ember halálán rúgoztak hetekig egy éve, hogy abból politikai pecsenyéjüket sütögessék, most mélységesen kussolnak amikor öt nap alatt ezer ember fulladt meg a lélegeztetőgépeken. Szégyentelen utolsó gazemberek.
hopika
2021. március 23. 18:59
arról fognak tárgyalni hogy 100 negyzetmeteren 5 vasarlo lehet, ez nyilván megéri a boltnak, ja nem. éttermekbe meg azok mehetnek akiknek van oltási kártyájuk. nyilván megéri kinyitni azért a naponta betérő két nyuggerért. ja nem. ezzel aztán kurvára újraindítják a helyeket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!