Gulyás: Lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban

2021. március 06. 16:18

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

2021. március 06. 16:18
null

Gulyás Gergely emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák hétfőtől online oktatásra térnek át. Hozzátette: mindenkit arra kérnek, hogy ha van erre módja, akkor otthon oldja meg a gyermekfelügyeletet. Ha valakinek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjon gyermekével, vagy nem tud gondoskodni a gyermekfelügyeletről, akkor – az önkormányzatok kérésére – lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, az iskolákban is legyen gyermekfelügyelet – közölte.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere az MTI-nek elmondta: maguk is tapasztalták, hogy napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma a gyerekek között, ezért alapvetően egyetértenek a rendkívüli szünetek elrendelésével. Azonban az óvodák és az iskolák bezárása megoldhatatlan problémát okozott több egészségügyi dolgozó és mások esetében is, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést.

Tájékoztatása szerint Kaposváron felmérték, hogy az óvodába járók mintegy tíz százalékának igényelnének gyermekfelügyeletet a szülők. Ezért az önkormányzati szövetség nevében azt kérte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy biztosítsák a napközbeni gyermekfelügyeletet kis csoportokban, korlátozott létszámmal.

Szita Károly örömét fejezte ki, hogy Gulyás Gergely miniszter támogatta javaslatát, és lehetővé teszik az ügyeletet, amellyel segíteni tudják a családokat. Hozzátette: az ügyeletre vonatkozó szabályokat a hétvégén teszik közzé.

(MTI)

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2021. március 08. 13:32
Ja, és közben összeomlott a Kréta is. Ez a Czunyiné Bertalan Judit 2016 óta digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos. Mit csinálhat?
realista
2021. március 07. 21:17
Először úgy tűnt, hogy tényleg hoznak egy komolyabb szigorítást, azután pontosítottak, és felpuhították az egészet. A nagy bezárásokból a végén maradtak a virágüzletek (egy nap engedménnyel), a fodrászok, a műkörmösök, és az IKEA.
Gépész53
2021. március 07. 09:15
Eddig az iskolában vigyáztak arra, hogy ne keveredjenek az osztályok, elszeparálva kezelték őket. Az ügyeletbe meg ömlesztve mennek a gyerekek az összes osztályból! Noooormális? Pénteken úgy engedték el a gyerekeket és a tanárokat az iskolából, hogy hétfőtől órarend szerinti online órák lesznek. Minden óra egész órakor kezdődik és 30 perces. Az órák a KRÉTA erre a célra létrehozott felületén történik, otthonról minden gyerek feljelentkezik. Felmérték az eszköz-és internet ellátást, pikk-pakk megszervezték az oktatást! Erre most jön a kormány, és belebarmol az egészbe! Tehát AKI OTTHON MARAD, KAP OKTATÁST, aki meg bemegy az iskolába, az csak felügyeletet! Noooooooormális??!!
krisztoforo48
2021. március 07. 07:17
Én jobban elismerem azt az embert,aki felismeri hibás döntéseit és változtat rajta,mint azt aki kitart mellette,ha beledöglünk akkor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!