Élre tört Magyarország a beadott oltások számát nézve a visegrádi régióban

2021. március 03. 16:19

Az oltások tekintetében Magyarországon mostanra mutatkozott meg a keleti vakcinabeszerzések hatása.

2021. március 03. 16:19
null

Élre tört a magyar lakosság átoltottsága a régióban. Az alábbi ábrán jól látszik Csehország lemaradása a vakcinációban, míg a lengyel és a szlovák oltási programok közel hasonló ütemben haladnak.

Szlovákia

Szlovákia mutatói hamarosan megugorhatnak, hisz 200 ezer adag Szputnyik V vakcina érkezett az országba, ez a helyi politikát fel is zaklatta. Az orosz oltóanyagok vásárlása mellett döntő Igor Matovič kormányfő és Maker Krajčí egészségügyi miniszterrel szemben a szlovák államfő, Zuzana Čaputová ellenérzéseinek adott hangot.

Csehország

Csehországban új óvintézkedéseket vezettek be, melyek következtében a nagyvállalatok számára is kötelező az alkalmazottak heti tesztelése. A külföldi egészségügyi segítség továbbra is napirenden van.

Lengyelország

Lengyelországban egyelőre csak egy vajdaságban kellett ismét szorítani a gyeplőn és bezáratni a szállodákat, bevásárlóközpontokat, kulturális és sportintézményeket.

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. március 04. 10:42
Figyelem, aki nem oltakozik, könnyen megy a Covid lecsóba (sajnos)....
Bell & Sebastian
2021. március 03. 19:42
Ja, orrhosszal vezetünk a lúzerek közt kettő százalékos oltottsággal, mert az van kész, aki kettőt kapott. Jogosult egy eboltási könyvre, amiről még azt sem tudják mire lehet majd használni. Majd kiderül, ha meghozzák az ebrendeletet. Szerintem járna érte egy ingyen chip a bőr alá, oszt ha elkóborol, legalább visszavihetik a gazdájának.
files32
2021. március 03. 19:04
Mivel túl drágának találta a magyar kormány a Moderna vakcináját, lemondott 1,8 millió adagról. Helyette Orbán a közel kétszer olyan drága – sokak által kétségekkel fogadott – kínai oltás reklámarcának szegődött
barnabibambi
2021. március 03. 17:55
Feltörtünk mint a huszár segge! Nem látok okot az optimizmusra mert a haláli versenybe él felé menetelünk,azaz a kormány csapnivaló járvány védekezése miatt hullik a nép mint ősszel a legyek!Szóval az eredményes védekezés kulcsa a totális ,hermetikus határzár.Amíg eszt nem teszik meg a halál rekordokat dönt Magyarországon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!