Varga: Hazánk pénzügyi szerepét erősíti a Nemzetközi Beruházási Bank budapesti székhelye

2021. február 19. 13:20

A miniszter szerint az ország nemzetközi elismertségét is segíti, hogy a bank Budapestre tette székhelyét.

2021. február 19. 13:20

Erősíti Magyarország nemzetközi pénzügyi szerepét a Nemzetközi Beruházási Bank székhelyváltása – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken újságírók előtt, a pénzintézet új budapesti székházának átadásakor. A miniszter hangsúlyozta: Magyarország helyes döntést hozott 2015-ben, amikor csatlakozott a Nemzetközi Beruházási Bankhoz. Az eredmények között említette, hogy a bank már több mint 150 milliárd forinttal segítette a magyar vállalkozások fejlesztéseit.    

Varga Mihály úgy fogalmazott: nemcsak a magyar gazdaság szereplőinek, hanem az ország nemzetközi elismertségének erősítését is segíti, hogy a bank Budapestre tette székhelyét. Az Európában működő öt nagy nemzetközi fejlesztési bank közül csak egynek található a közép-európai régióban a székhelye, és az Budapesten van – hívta fel a figyelmet.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2021. február 19. 13:32
"Varga: Hazánk pénzügyi szerepét erősíti a Nemzetközi Beruházási Bank budapesti székhelye" És egy szép nagy szálka az eu szemében. Helyesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!