Schanda Tamás: Magyarországot 2050-re klímasemleges országgá lehet tenni

2021. február 17. 12:51

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára szerint az ez egyik legfontosabb terület a közlekedés.

2021. február 17. 12:51

Hazánkat 2050-re klímasemleges országgá lehet tenni a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv végrehajtásával – hangsúlyozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szerdán a MÁV zöldkampányát indító rendezvényén.

Kiemelte, a szabályozást úgy alakítják, hogy azok a természeti örökség megőrzését szolgálják, és ebben ez egyik legfontosabb terület a közlekedés. „Ha vonattal tesszük meg az utat, az átlagosan mintegy 71 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelent, mintha személyautóval tennénk meg ugyanazt a távot” – mondta az ITM államtitkára.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. február 19. 09:13
A stratégia nyilván az, hogy amit lehet, árammal, vagy megújuló üzemanyaggal működtessünk. Áramot lehet kvázi 100%-ban kibocsátásmentesen termelni (Paks II. 3. 4. 5. blokk?), a közlekedésben az elektromos meghajtás mellett a hidrogén és a szintetikus, megújuló benzin is játszik, az iparban pedig új eljárások kellenek. Normális kormány normális önkormányzattal együttműködve belvárosi hőgyűrűt épít, a konvektoros házakba állami pénzen viszi be a távhő vezetéket, és támogatást nyújt a házakban szükséges csőrendszer és radiátorok kiépítéséhez. A közúti áruszállítás jelentős részét villamosított vasútra tereli, a végponti kiszállítást is meg lehet oldani klímasemleges kamionokkal. Satöbbi, temérdek munka, és rajtunk múlik, hogy megfelelő kormányt és önkormányzatokat válasszunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!