Pénzbüntetést kaphat Magyarország a civiltörvény miatt

2021. február 19. 10:57

Az Európa Bizottság szóvivője szerint a magyar kormánynak április 18-ig van ideje rendezni a helyzetet, utána megbüntethetik.

2021. február 19. 10:57

Újabb brüsszeli eljárás indult Magyarország ellen a civiltörvény miatt – írta meg az Euronews. Hozzátették: az Európai Unió bírósága pénzbüntetést szabhat ki Magyarországra, ha a kormány nem hajtja végre a tavalyi ítéletet, amely szerint a civil szervezetekről szóló törvényt vissza kell vonni. A bíróság ítélete kötelező érvényű és a lehető leggyorsabban végre kell hajtani, ám az eltelt háromnegyed évben a magyar parlament ezt nem tette meg az Európai Bizottság figyelmeztetései ellenére. A Mandiner is szemlézte: a fejleményekről, vagyis hogy megbüntethetik Magyaroszágot, Donáth Anna büszkén számolt be Facebook-oldalán.

„Magyarország még mindig nem hozta meg a szükséges intézkedéseket, amire a bíróság ítélete kötelezte. Magyarországnak április 18-ig kell tájékoztatnia a Bizottságot, milyen lépéseket tett a határozat végrehajtása érdekében. Ha ezt nem teszi, akkor pénzbírság megfizetésére kötelezhetik Magyarországot” – mondta az Európa Bizottság szóvivője, Christian Wigand.

A köznyelvben civiltörvényként ismert jogszabály regisztrációra kötelezi az évi 7,2 millió forintnál több külföldi támogatásban részesülő nem-kormányzati szervezeteket, írják.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2021. február 21. 02:09
Már nem azért a két rohadt fillérért, de ez belügy. Ebbe ne ugasson be az EU. Amúgy a vakcinák hogy érzik magukat?
pitypang1125
2021. február 19. 13:47
Vicces banda. Ezek után az összes szaros gyúrkához köthető alapítványt, szervezetet, nemzetbiztonsági kockázatnak minősíteném, betíltanám, és nem Magyar állampolgárságú tagjait kitíltanám az ország területéről. Nha ez a változtatás megfelelne?
ellenforradalmár
2021. február 19. 12:34
Amennyi büntetést kap Magyarország, annyival kevesebb pénzt kapjon Budapest.
vip era
2021. február 19. 12:31
Ez már a 695. büntetésünk. Meghozzák,nem tudják végrehajtani,közröhej tárgyává válnak.Ez az Európa Bizottság. Van még valaki ,aki komolyan veszi őket? Az egykori Gitt egylet komolyabb volt tőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!