Nulla százalékot ajánlott béremelésre a BKV

2021. február 12. 07:11

A BKV vezérigazgatója, Bolla Tibor szerint sem a cégnek, sem a BKK-nak, sem pedig a fővárosnak nincs forrása

2021. február 12. 07:11
null

Csütörtökön, Skype-on került sor az első bértárgyalásra a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között, a Világgazdaság információi szerint Bolla Tibor vezérigazgató semmiféle fizetésemelésre nem lát lehetőséget 2021-ben a tömegközlekedésben dolgozók részére. A vezérigazgató rövid távon nem lát esélyt az előrelépésre, ezért nem is akarta húzni az időt azzal, hogy nem mond konkrét mértéket a jövedelmi szint alakulása kapcsán.

A szakszervezetek szerint a munkaerő megtartása miatt az a minimum, hogy a reálbérek vásárlóerejét megőrzi a BKV. Nem biztos, hogy ez elegendő lesz: a lap úgy tudja, az állami közlekedési szférában (MÁV-Volán) 5-6 százalék körüli bérfejlesztésre lehet esély, ami további cafeteriaelemekkel egészülne ki. Ezt legalább megközelítő emelésre lenne szükség ahhoz, hogy a fluktuáció ne gyorsuljon fel a fővárosi cégnél, és a szakszervezetek is alkuképesnek értékeljék az ajánlatot.

A BKV-s bértárgyalások tekintetében tavaly a személyi alapbér 10, két éve 8 százalékos fejlesztéséről született megállapodás. Nulla százalékról már rég nem indult az egyezkedés – fűzte hozzá a lap.

Nyitókép: YouTube

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. február 12. 16:55
Elértük a csúcsot talán? Mi lesz, ha mint eddig mindig, ezt az ígéretét sem tartja be az ellenzék? És véletlenül bért emelnek, jutalmakat osztanak? Mint ahogy a fópolgármesternél és a kerületeikben tették. Akkor mi lesz?
harcimarci
2021. február 12. 12:47
Ellenzék kormányra kerülése esetén ugyanez lenne az ajánlat a minimálbér emelés esetében is is, kedves ellenzéki szavazók. Csaxólok.
kronosz85
2021. február 12. 11:12
Kellett nektek a Geri...
Vakfolt
2021. február 12. 10:01
Íg, így, bolsevikok kibasznak a dolgozókkal, lenyúlják a lét, és mindezért a kapitalistákat okolják. Hatvan éve ugyanezt a cumit nyomják a pofánkba. A BKK dolgozók helyében kicsit hőbörögnék azért. Infláció pajtás meg olyan 20-30%-ot azért megcsinált a bolti árakban..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!