Niedermüller állítja: nem tudta, hogy a zeneiskolának szánták a Damjanich utcai épületet

2021. február 11. 10:00

A DK-s polgármester szerint nincs olyan dokumentum, amely alapján azt lehetne mondani, hogy 2019 októbere előtt vagy után született volna érvényes határozat azzal kapcsolatban, hogy a Damjanich utca 4.-be egy zeneiskola költözne be.

2021. február 11. 10:00
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

A napokban már írtunk arról, hogy a nemrég megalakult Freeszfe Egyesület a VII. kerületi Damjanich utca 4. szám alatti épületbe költözött.

Ám az ingatlant korábban már másnak ígérték.

A Vattamány Zsolt által vezetett előző önkormányzat képviselő-testületének szinte minden tagja, beleértve a jelenlegi városvezetéshez tartozó képviselőket is, megszavazta, hogy az épületben a Molnár Antal Zeneiskola kapjon helyet. Az intézményt kifejezetten a zeneiskola számára, annak szakmai vezetésével egyeztetve újította fel az előző, fideszes vezetésű önkormányzat, amely a szakmai elvárásoknak megfelelően, zeneszobákkal, hangszigetelt ajtókkal, ablakokkal, hangolóhelyiséggel és próbatermekkel rendelkezik. Ám ebben az új iskolában egy napot sem tudtak eltölteni a tanárok és a tanulók, mert a baloldali önkormányzat 2019 ősze óta nem adta birtokba nekik, akik azóta is bizonytalanságban élnek.

Felkerestük Niedermüller Pétert, hogy akkor most mi is az igazság, hiszen a Damjanich utca 4. szám alatt található ingatlannal kapcsolatban korábban megjegyezte: sem az előző, sem a jelenlegi kerületvezetés működése alatt nem született olyan határozat, amely szerint az épületben a Molnár Antal Zeneiskola fog működni.

A DK-s polgármester azt válaszolta nekünk: „2019 októbere után egészen biztos, hogy semmiféle döntés nem született. 2019 októbere előtt, ha született bármiféle döntés, arról nincsen semmilyen írásos nyom. Nincs egy olyan dokumentum, amely alapján azt lehetne mondani, hogy akár 2019 októbere előtt, akár 2019 októbere után született volna érvényes határozat azzal kapcsolatban, hogy a Damjanich utca 4-be a Zeneiskola költözik majd be.

Niedermüller Péter

Bár abszurd a feltételezés, hogy a mostani baloldali vezetés esetleg nem tudott a tervről, biztos, ami biztos egy, a neve elhallgatását kérő, a kerületnél dolgozó forrásunknál is rákérdeztünk: „Biztosan tudták” – kaptuk a választ – „hiszen a mostani testületnek számos tagja az előző vezetés alatt is ott ült az önkormányzatban. Sokan közülük IGEN-t is nyomtak a döntési folyamatok során. A jelenlegi alpolgármester, Szűcs Balázs például egészen biztosan ott volt. Később az átadás-átvétel is úgy történt meg, hogy folyamatos kommunikáció volt az új baloldali vezetéssel. Vattamány Zsolt például most is tagja a testületnek és a Bizottságnak is. Nem volt olyan ügy, amiről ne kaptak volna tájékoztatást.

Erről is megkérdeztük Niedermüller Pétert, aki azt válaszolta, hogy azt, hogy az előző önkormányzat mit csinált, kivel és miről egyeztetett, nem tudja.

Hogyhogy nem tudta? 

– tettük fel a kérdést, hiszen a testületben ülnek olyan tagok is, akik az előző vezetés alatt is ott ültek az önkormányzatban, ráadásul IGEN-nel szavaztak az erről szóló tárgyalások kapcsán. Esetleg nem vitatták meg a pályázat kiírása előtt ezeket a kérdéseket?

Ugye nem veszi zokon, ha azt mondom, hogy ezt ne tőlem kérdezze meg. Én nem ültem ott” – hangzott Niedermüller válasza. „Nincs olyan határozat, amely azt mondta volna, hogy ki kell adni a Zeneiskolának. Természetesen volt erről szó, hogy ezt a pályázatot ki fogjuk írni, piaci áron fogjuk kiadni, és bárki elindulhat rajta. A Zeneiskola igazgatója egyetlen egy alkalommal volt nálam, ez röviddel a 2019 októberi választások után volt. Onnantól kezdve nekem sem szóban, sem írásban, nem jelezte azt, hogy rossz körülmények között dolgoznának. Ezen a találkozón sem arról volt szó, hogy nekik be kell költözni, hanem kvázi egy udvariassági bemutatkozó látogatás volt. Ha arról lett volna szó, hogy a Zeneiskola oktatási körülményei elviselhetetlenek, akkor gondolom az igazgató úr sokkal aktívabban jött volna, és kereste volna a lehetőségét annak, hogy valamit változtassunk. Most, hogy született egy döntés a pályázaton, most hirtelen kiderül, hogy a Zeneiskola lehetetlen körülmények között dolgozik.

Érdekes. A Magyar Nemzetnek ugyanis Szemendri Gábor, a zeneiskola igazgatója arról számolt be, hogy a 2019-es változások után jelezte a polgármesternek, hogy a zeneiskola szeretné birtokba venni az épületet, amihez már csak egy önkormányzati határozat hiányzott.

A tárgyalás elhúzódott, egyirányúvá vált a kommunikáció.

2019 őszén, közvetlenül a választások után az elsők között kopogtattam be Niedermüller Péter polgármesterhez. Felvázoltam a zeneiskola helyzetét, a támogatását kértem, tulajdonképpen ezt kérem a mai napig” – állítja az igazgató.

 

Nyitókép forrása: A Riporter videója

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tigrisszem2
2021. február 12. 17:34
https://www.peticiok.com/epulete_a_molnar_antal_zeneiskolanak
baviki
2021. február 12. 16:50
Ezek a gazemberek meddig maradnak a hatalom közelében? Az effajta képződmények, ivadékok nevezik a Fidesz-szavazókat patkányoknak! Pedig csakis ezek a gazemberek és most már a későbbi szavazóik a valódi PATKÁNYOK... Főleg, ha még most sem látják be, hogy milyen patkányokra adják szavazataikat! Ennek a NiemandMüllernek a pofája is egy undorító látvány, az embernek vissza kéne fognia magát, nehogy kiverje a fogait, ha netán összefutna vele az utcán... Van jópár ilyen undorító patkány, a bongóbangót, a csótányfeleséget, a szabótimcsit, a krumplis jakabot, a károgó varjút, a csücsöritő aratót, a botmixeres nőstényeket (a főnököt be sem írtam, de nem írom a többit, mert nagyon sok sort kéne betölteni!) beszámítva!
Hokakoka
2021. február 12. 05:32
Rohadnál meg te patkányfejü. Szakadt volna anyádba a fejed...te mocsadék szar.. Sikerült úgy kiirni a pályázatot hogy esélye sem volt pályázni a zenesulinak.
fairly
2021. február 11. 20:06
Emlékeztető a feledékeny polgármesternek, de figyelmébe ajánlom Gy.Németh E.-nek és Karácsony Gergelynek is! https://index.hu/belfold/2020/10/15/a_fovaros_epuletet_adna_az_szfe-s_hallgatoknak/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!