Kiszabadultak Tatán a „nagymacskák”

2021. február 18. 11:29

Ismét kimozdultak állóhelyeikről a tatai Leopard 2A4HU harckocsik.

2021. február 18. 11:29
null

Vezetési gyakorlatokat tartottak a szomódi lőtéren Leopard 2A4HU harckocsikkal – írja a honvedelem.hu. Mint írják, a nappal és éjjel végrehajtott, terepen végzett hajtóanyag-utántöltéssel segített vezetési gyakorlatok célja a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) gyári kiképzési folyamatának lezárása, egyben felkészülés a csütörtöki vizsgavezetésre. Tatára tizenkettő darab érkezett a harckocsiból, ebből az utolsó kettő decemberben.

A Leopard 2 német harckocsi a Bundeswehr fő harckocsitípusa, a Krauss-Maffei Wegmann cég gyártja. Valamennyi modellt ellátták digitális tűzvezető rendszerrel, lézeres célkeresővel, a lövegcsővel párhuzamosított géppuskával és éjjellátó készülékkel.

Nyitókép: Facebook

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öregfa..
2021. február 18. 16:23
Amúgy, tudja valaki hogy a krautok mért ragaszkodnak ennyire szögletes páncélzathoz, alig van rajta olyan felület ami nem 90° os.
Magyarok Pásztora
2021. február 18. 16:18
Egy régi mániám tankkal végigmenni románián...
smokey eye
2021. február 18. 15:06
Az a driftelés 2:35-től, az azért bejön nekem. :-) Mondjuk az jó lenne, ha "amagyarhonvédség" youtube csatorna filmesei, kevesebb beszélő fejet, és több gépet, mutatnának, lehetőleg mozgásban. Arról nem beszélve, hogy az a 12 hengeres motorhang, önmagában eladja a filmet, persze csak akkor, ha hallatszik.
makám
2021. február 18. 13:55
"A Leopard 2 német harckocsi a Bundeswehr fő harckocsitípusa, a Krauss-Maffei Wegmann cég gyártja." ja.. a németek annyira beszartak a t14-től és attól hogy annak ágyúját rápakolják a ruszkik a t90-re. hogy ötletszerüen már a challenger turetjét rakják a leo2-re... mert az autoloaderes és nincs rajta az a gyenge pont amit a parancsnoki szenzor okoz és ahol még egy rpg7 is megfőzi a tankot és amit 40 év alatt se javítottak ki. nekünk meg eladták az elavult kézzel töltős szart. https://www.youtube.com/watch?v=vIGPt2LJp7A vissza kellene mondani az a7+-t és megvárni az új 130mm-et turetet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!