Dúró Dóra: Ne hitellel biztosítsa a kormány a vendéglátóipar túlélését!

2021. február 19. 09:11

A Mi Hazánk alelnöke a vendéglátóhelyek mielőbbi újranyitását és a rejtett költségek alóli felmentést követeli.

2021. február 19. 09:11

Íme a független országgyűlési képviselő közleménye:

„Az éttermek, presszók a helyiségeikben továbbra sem fogadhatnak vendéget, így többségük immáron 3 hónapja ismételten kötelező zárva tartásra van ítélve. Ezek a vállalkozások az elmúlt egy év kormányzati intézkedései miatt a teljes csőd szélére kerültek. Amellett, hogy a legtöbbjüknek a bevételi forrásuk teljesen lenullázódott, számos rejtett költség megfizetésére kényszerülnek a rezsiköltség és a bérleti díj mellett. Ilyen plusz kiadás a kötelezően előírt online pénztárgép, amelyért negyedévente közel 20 000 Ft-ot kell fizetnie minden vendéglátósnak 0 Ft forgalom után is, vagy említhetjük még az Artisjus részére fizetendő 48 000 Ft/negyedéves költséget egyetlen televíziókészülék megléte esetén.

Brutális terhet ró a vendéglátóhelyekre a lejáró szavatosságú árukészlet eladhatatlansága, valamint annak későbbi nyitáskor történő pótlása, amely a legkisebb üzletek esetén is több százezer forintos plusz terhet jelenthet a vállalkozásoknak.

A Mi Hazánk, mint a lezárásellenes párt a vendéglátóhelyek mielőbbi újranyitását követeli, valamint elvárjuk a kormánytól, hogy a hitelfelvételre való kényszerítés helyett érdemi segítséget nyújtson ezeknek a vállalkozásoknak: a zárva tartásuk idejére mentesítse őket a rejtett költségek megfizetése alól, valamint nyújtson vissza nem térítendő támogatást az igazoltan eladhatatlanná vált árukészlet újbóli beszerzésére.”

(MTI-OS)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2021. február 19. 12:23
Van négy pulyád, most indul a vírus 3. hulláma - te egy felelős ember vagy?
Mich
2021. február 19. 10:34
A következő fordulóban majd jönnek (a Moslékkal együtt...), hogy mekkorát nőtt az államadósság (óriásit...)! De most még azt tolják (a Moslékkal együtt...), hogy a hitelre felvett pénzt számolatlanul és feltétel nélkül kéne szórni az embereknek...
Mich
2021. február 19. 10:29
Dórika is csak azon agyal, hogy hogyan támadhatná hátba a nemzeti kormányt.
lemez
2021. február 19. 10:16
És képzeld el,Velence is úres.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!