Az ELTE a legjobb magyar egyetem a U.S News rangsorában

2021. február 17. 16:10

A magyar felsőoktatási intézmények közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) érte el a legjobb helyezést a U.S News & World Report legújabb rangsorában, az egyetem a 414. helyre került, az európai intézmények között pedig 182. lett.

2021. február 17. 16:10
null

Az ELTE által szerdán az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a rangsor ezúttal 86 ország felsőoktatási intézményeinek eredményeit értékeli. A magyar egyetemek közül a listán az ELTE után a Semmelweis és a Debreceni Egyetem következik, mindketten a 672. helyen – írták.    

A szakterületi rangsorokban az ELTE öt tudományterületen szerepel: űrtudományból a 155., fizikából a 226., pszichológiából a 230., élő természettudományokból a 445., kémiából az 543. helyre került.

A fizika, élő természettudomány, űrtudomány és pszichológia területén is a legmagasabban rangsorolt magyar intézmény az ELTE. 

A U.S. News & World Report módszertanában nagy szerep jut a tudományos teljesítménynek, a 13 indikátor között szerepel például a publikációk és könyvek száma, a hivatkozások száma, a nemzetközi együttműködések és az intézmény hírneve is. A globális rangsorban a legjobb tízbe ezúttal is amerikai és angol egyetemek kerültek be, a Harvard megőrizte első helyét – közölték.

(MTI)

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2021. február 18. 12:32
Aki szerint nem a ceu a legjobb magyar egyetem, az antiszemita, iszlamofób és nem elég dzsenderfluid. Én szóltam.
voltospultos
2021. február 18. 09:29
Azt hittem Fütyülős Tímea meg Lófax Ákos gátlástalan, exhib tahók, nem pedig vagányok és lazák. A többivel egyetértek. Egyetlen ELTE-n végzett jány ismerősöm van, de ő eltévedt, mert az NKE-re kellett volna mennie.
Nuttika
2021. február 18. 00:20
Az ELTE egy libsi képző. Gyerekkori barátnőm - négy éves korunk óta ismerjük egymást, egy óvoda, egy általános - ott végzett óvoda pedagógián. 2 éve véres szájjal szapulta a kormányt, hogy mit képzelnek, hogy szüljenek, nem szülőgép, mi ez a négy gyerekes hiszti és stb. Kicsit kiakadtam és emlékeztettem rá, hogy itt vagyok, a gyerekkori barátnője. 3 testvérem van. Látta hogy nőttünk fel. Leírtam miket kaptunk. Nem válaszolt rá azóta sem. Tudom, hogy balosok voltak a szülei, de nem emlékszem rá, hogy véresszájúak lettek volna. De szinte az összes ELTE-s ismerősöm teljesen liberális agresszor lett. Egy ismerősről tudom, hogy maradt stabilan konzervatív, de ő megingathatatlanul komoly és céltudatos nő. Szerencséjére mivel elég vagány és laza stílusa van, ránézésre liberálisnak tűnik.
Fideath
2021. február 17. 19:46
Azért ez elég kemény, basszátok meg. Így szerepelnek az egyetemeink a nemzetközi rangsorokban: -ELTE - 414. helyezés -Semmelweis, DE - 672. helyezés És ezek a LEGJOBB egyetemeink. Egyszerűen gyalázat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!