A PDSZ arra kéri Orbánt, hogy zárassa be az iskolákat

2021. február 26. 14:45

Nyílt levélben kérik a kormányfőt, hogy hozza meg ezt a népszerűtlen döntést.

2021. február 26. 14:45
null

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levelében írja: „már most komoly veszélyhelyzet alakult ki az iskolákban, óvodákban, a pedagógiai szakszolgálatoknál, a kollégiumokban, a szakképző és azokat támogató intézményekben is”.

A PDSZ szerint az intézmények nagy része már érintett valamilyen járványügyi intézkedésben, egyre több helyen kell részleges vagy teljes zárást elrendelni, egyre többen betegek, kerülnek kórházba, nemcsak a dolgozók egészsége van fokozott veszélyben, hanem a rájuk bízott gyerekek, hozzátartozóik sincsenek biztonságban – írja a 24.hu.

A PDSZ Országos Választmánya arra kéri a kormányfőt, „ebben a történelmi helyzetben tegye most félre politikai megfontolásait”, higgadtan fontolja meg javaslatait és rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén! Szerintük ez nem csak a járvány visszahúzódásához járulna hozzá: ha a zárás után beoltanák az ágazatban dolgozókat, szigorú járványügyi protokollok mellett újra nyithatnának az általános és középiskolák.

Azt írák: „Kérjük, nyújtsanak végre támogatást a gyermekükkel otthon maradó szülőknek, és a munkáltatóknak az álláshelyek és jövedelmek védelme érdekében! Erre az EU biztosított forrást.”

A szakszervezet arra kéri, Orbán Vikort, „legyen határozott, és hozza meg ezt a népszerűtlen döntést! Ezek történelmi idők – és történelmi jelentőségű döntések állnak Ön előtt. Ne hagyjon cserben bennünket és a társadalmat: állítsuk meg a harmadik hullám rohamos terjedését!”

Kép forrása: PDSZ Facebook-oldala

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magnólia
2021. február 27. 10:44
Gondolom, hogy a PDSz fogja delegálni azokat a valakiket, akiknek ügyeletet kell tartani, azoknak a gyerekeknek, akiknek a szüleik dolgoznak, dolgozniuk kell, mint pl. bolti eladók, járművezetők, orvosok, ápolónők és még nagyon sokan. Tartsátok be a kötelező előírásokat, talán segít. Egy hete vasárnap láttam megdöbbenve, hogy nem kevés emberen nem volt pl. maszk. Ők már szabadon élnek és fertőznek, és a végállomáson ahol ez történt senki nem szólt nekik.
barnabibambi
2021. február 27. 06:30
A bolti pénztárosok,eladók, az orvosok,a nővérek,a közlekedési dolgozók, az ügyfél fogadók,a víz és villanyszerelők,tűzoltók,mentősök, stb mind kérhetnék mert sokkal jobban kivannak téve a járvány veszélynek!Nos látszik hogy diplomával a zsebükbe ők külömböknek hiszik magukat mint az életünk meghatározó részét képező emberek akik nélkülözhetetlenek minden percben ,minden órában és mindennap.Nélkülük megállna az élet.Nos derék pedagógusok ha fentiek nem volnának akkor mit ennétek,mit innátok? Ti pedagógus PDSZ emberkék a diplomátokkal kitörölhetitek a seggeteket mert a diploma birtokában sincs akkora tudás a fejetekbe mint egy kanásznak mert a kanász tudja hogy az állatokat el kell látni akármi történik!
zakar zoltán béla
2021. február 26. 18:48
Kerpen után egy nagy 0 banda!
levig79
2021. február 26. 17:56
Namost akkó mégsem kéne nyitni? 1 hét alatt 180 fokot fordult a libsi narratíva. Úristen, ha ezek kormányoznának...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!