Wintermantel: Amint a baloldal hatalomra kerül, egyből elkezdi szórni a pénzt

2021. január 05. 12:46

A BKK fideszes igazgatósági tagja szerint a budapesti buszpark megújítására szükség van, azonban ennek fedezetét a főváros képes lenne előteremteni, írja a Magyar Nemzet.

2021. január 05. 12:46

Wintermantel Zsolt, a BKK fideszes igazgatósági tagja szerint felesleges adósságba sodorja a fővárosiakat a budapesti városvezetés azzal, hogy harmincmilliárd forintos hitelkeretet nyitna új buszok beszerzésére, írja a Magyar Nemzet. A kormánypárti politikus szerint a hitelfelvételt felelős gazdálkodással meg lehetett volna előzni, de úgy látja: amint hatalomra kerül a baloldal, rögtön elkezdi szórni a pénzt. A budapesti buszpark megújítására szerinte is kétségkívül szükség van, azonban ennek fedezetét a főváros képes lenne előteremteni, hitel nélkül is.

Úgy fogalmazott: ha a Karácsony Gergely vezette főváros felelősen gazdálkodott volna, akkor most lenne pénz a beruházásra.

„Ha nem kerülne a Lánchíd felújítása öt milliárd forinttal többe, akkor lehetne azt az ötmilliárdot buszok beszerzésére is fordítani – mutatott rá Wintermantel Zsolt, aki szerint a metrófelújítás többletköltségét is a buszbeszerzésre lehetett volna költeni.

(Magyar Nemzet)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. január 05. 20:32
Egy jó kis összefoglaló a politikai és gazdasági bal- és jobboldal mibenlétéről: https://egyvilag.hu/temakep/073.shtml
péterx
2021. január 05. 14:34
Aztán másokat / polgárt, ellenfelet, körülményeket stb / hibáztat...
Senye Péter
2021. január 05. 14:26
Egy darabig van miből szórni a pénzt.
káli
2021. január 05. 14:11
Pedig el is lophatná mint a fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!