Nem kell illetéket fizetni a csokkal vásárolt ingatlanok esetében

2021. január 02. 12:40

Január 1-jén elindult Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja – közölte Novák Katalin.

2021. január 02. 12:40

Novák Katalin a közösségi oldalán közzétett videóban beszélt arról, hogy január 1-jén elindult Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja, amelynek egyik eleme, hogy azoknak, akik csokot vesznek igénybe új vagy használt ingatlan vásárlásához, nem kell illetéket fizetniük.   

Ez egy nettó 40 millió forintos ingatlan esetében az áfa 27 százalékról 5 százalékra csökkentésével és az áfa visszaigénylésének lehetőségével együtt több mint 10 millió forintos megtakarítást jelenthet - emelte ki.   

A miniszter emlékeztetett: a csokot új vagy használt ingatlan vásárlásához és építkezésre egyaránt szinte mindenki igényelheti, aki gyermeket nevel vagy szeretne. Meglévő gyermek esetén nincs életkori határ – tette hozzá a miniszter.

(Facebook/MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
concret
2021. január 03. 02:00
A lakáspiacon nincsenek nettó árak. Kizárólag az áfa alanyok (gazdálkodó szervezetek) gazdálkodási céllal megvásárolt lakása (irodának, bérbeadásra, stb.) esetében realitás a nettó ár - és ott is csak az új építésűek esetében. Márpedig a lakáspiac 10%-át sem teszik ki az új lakások. A piaci árakat a használt lakások alakítják - ott pedig nem létező tényező az áfa. Egyszerűen nincs. Az új lakások árait a tavalyi, hibás áfa emelés (Matolcsy mondta, igaza van) diktálja. Elfogyott a kínálat, mert tavaly 27%-os áfával nem érte meg elkezdeni építeni. Nem fogadta el a piac a magas áfa érvényesítését. Mert a piac ilyen - fékezi az adóemelés miatti árnövekedést, és tesz a propaganda ízű miniszteri lózungokra is. Pedig Novák Katalin tanult és értelmes ember. De a rendszer mindenkit bedarál. Kedves kormánypárti honfitársak: milyen érzés ha hmmm... gyereknek néznek titeket?
BossN
2021. január 02. 15:50
Remek! Már látszik a családvédelmi program jótékony hatása. Jentősen nőtt a születések száma pedig még csak az elején vagyunk. Köszönjük Fidesz!
civis72
2021. január 02. 13:16
Harácsony felvágja az ereit a fészbúkon élőben ha ezt megtudja
aleb19
2021. január 02. 12:57
elindult Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja --- az elbenazott 10 ev utan szukseg is van valami valtoztatasra mostansag fel/harmad annyi lakas epult az impotens pohos orban uralkodasa alatt mint 2000-2010 vagy 1990-2000 kozott vagy kb barmely evtizedben ez is szepen peldazza a fidiotak orszagelqrasat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!