Hétről hétre egyre többen oltatnák be magukat

2021. január 22. 11:52

A KSH hetenként felméri az oltási hajlandóságot, csütörtökön közölték a friss adatokat.

2021. január 22. 11:52
null

Míg a 2020. november 30-val kezdődő héten csak a válaszadók közel 15%-a volt biztos benne, hogy beoltatná magát, a mérés hetedik hetében (a 2021. január 11-ével kezdődő héten) már minden harmadik megkérdezett. Ez utóbbi héten a válaszadók 27%-a volt elutasító az oltással kapcsolatban, szemben az első héten mért 36%-kal. Az oltási hajlandóság javulásában minden bizonnyal szerepet játszik a tájékoztatás erősödése, valamint a vakcina tényleges beérkezése az országba – olvasható a KSH weboldalán.

Felmérésükből kiderül, hogy a 64 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek tervezik leginkább, hogy beoltatják magukat, míg a legelutasítóbbak a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek.

A KSH szerint az oltáshoz való hozzáállást leginkább a vakcina biztonságosságáról alkotott kép befolyásolja. A megkérdezettek 83%-át a járvány súlyossága, a megbetegedések, halálozások száma, 79%-át az oltással kapcsolatosan sajtóban, médiában megjelenő hírek, 78%-át a kormányzati kommunikáció, illetve 67%-át a közösségi médiában megjelenő információk is befolyásolják, ugyanakkor a válaszadók fele egyáltalán nem veszi figyelembe az oltásellenes, oltásszkeptikus csoportok véleményét.

Címlapkép: MTI/Kiss Gábor

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2021. január 25. 09:02
én olyat is ismerek aki csak azért iratkozott fel az oltási listára (de nem szándékozik beoltatni magát) mert nem szeretné ha jövőben ez alapján kiszűrjék, hogy renitens volt és nem akarta magát beoltatni.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. január 22. 20:42
Mindegy, hogy a macska fekete-e vagy fehér, a lényeg, hogy fogja meg az egeret, mondta Orbán. Mindegy, milyen vakcinával oltja egy ország a polgárait, az a lényeg, hogy az a vakcina megvédje Magyarországot a vírusfertőzéstől.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. január 22. 20:38
A Szputnyik V jól bizonyított Magyarországon, mert a magyar szakemberek jóváhagyták használatát.
Ombudsmanyus
2021. január 22. 14:35
Az oltási hajlandóságot a regisztráltak számával kellene mérni. Minden más csak duma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!