Fekete-Győr: Ne vegyen orosz vakcinát a kormány az Unió engedélye nélkül!

2021. január 22. 12:18

A Momentum elnöke Orbán Viktor Putyin felé tett gesztusaként értékeli az orosz vakcina beszerzését.

2021. január 22. 12:18
null

A Momentum elnöke arra kéri Facebook-oldalán a kormányt: ne vegyen az uniós engedéllyel nem rendelkező oltóanyagból. Ismert, Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken jelentette be, hogy nagy mennyiségű orosz vakcinát vásárol Magyarország.

Magyarország nemzeti érdeke, hogy a világjárvány körülményei közepette, az oltás felgyorsítása érdekében újabb biztonságos és hatásos oltóanyagot biztosítson” – hangsúlyozta a tárcavezető.

Fekete-Győr szerint azonban meg kellene várni az uniós hatóságok engedélyét, mielőtt bevásárolnánk. A politikus az OGYÉI jóváhagyását nem tartja elegendőnek.

„Bár a kormány arról beszél, hogy a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyezte az oroszok vakcináját, sejthetjük, hogy ez valójában mit jelent: ahogy a kínai vakcina esetében, úgy valószínűleg most is »odaszólt« azért a miniszterelnök, hogy érdemes lenne minél előbb engedélyezni a magyarországi felhasználást” – sejtet a momentumos vezető.

„Veszélyes, és a védőoltásokba vetett általános bizalmat is rombolja, hogy Orbán Viktor így próbál baráti gesztusokat tenni Vlagyimir Putyinnak, pláne néhány nappal azután, hogy az orosz elnök újra bebörtönözte legfőbb politikai ellenfelét” – hozza összefüggésbe az elmúlt napok oroszországi eseményeit a kormányfő lépésével Fekete-Győr.

„Felszólítjuk a kormányt: ne a védőoltásokkal szórakozzanak, és várják meg az uniós hatóságok engedélyét, mielőtt milliárdokért rendelnek még nem engedélyezett vakcinákat!” – zárja sorait a Momentum elnöke.

A témához kapcsolódik az a csütörtöki hír is, miszerint Merkel is támogatja az orosz vakcina uniós engedélyeztetését. „Ha az EMA engedélyezi ezt az oltóanyagot, akkor a közös gyártásról vagy a vakcina használatáról is beszélhetünk” – mondta a kancellár.

Összesen 283 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. január 27. 12:27
ÉS A SEGGEDET NE NYAJJUK KI NETÁNTÁN NEAGGYISTEN?
Krupp Skya
2021. január 23. 10:32
Fekete Győr ne vegyen levegőt Macron engedélye nélkül!
bagira
2021. január 23. 10:10
Feka száját a huzat csapkodja.
rókabácsi
2021. január 23. 09:41
ha majd bejön a keleti vakcina! na akkor lesztek szarban! akkor már mehettek az anyátokba is! megbuktok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!