Budapest 72 ingatlant ad el, több milliárdos bevételt remélnek

2021. január 21. 13:58

Megközelítőleg 8,2 milliárd forint bevételt vár Karácsony Gergely a hetvenkét ingatlan értékesítéséből.

2021. január 21. 13:58

A kabinet döntése értelmében a fővárosi vagyonkezelőnél jelenleg tizenhárom ingatlan pályáztatása zajlik, ám összesen hetvenkettőt fognak pénzzé tenni – írta meg a Magyar Nemzet. Hozzátették: ami figyelemreméltó, hogy két, nagy értékű ingatlan pályázatát visszavonta a főváros.

A lap szerint úgy tűnik, a főváros kiárulja a családi ezüstöt, a korábbi ciklusban nem volt arra példa, hogy egyszerre ennyi ingatlan adjanak el. A fővárosi önkormányzat a Magyar Nemzetet arról tájékoztatta: a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. ebben az évben hetvenkét darab ingatlan értékesítését tervezi, és ebből nettó 8 216 867 500 forint bevételt tervez. Jelenleg tizenhárom ingatlan pályáztatása zajlik – írják.

Felfüggesztett pályázatok

A Magyar Nemzet közölte: a múlt év végén egy ingatlanhirdetéssel foglalkozó portálra felkerült egy pilisszántói, egykoron iskolaként üzemelő, jelenleg zarándokszállóként működő kastély eladásra. Az épület tulajdonosa a fővárosi önkormányzat, amely 341 millió forintért árulta az ingatlant. A lap úgy tudja: a pályázatra jelentkezett vevő, ennek ellenére a főváros felfüggesztette a pályázatot. Mint közölték: a tárgyi ingatlan értékesítési pályázatát a helyi önkormányzattal történt egyeztetést követően felfüggesztették.

A Magyar Nemzet szerint hasonlóképpen jártak el Karácsonyék az Újpesti víztorony mellett álló telekkel kapcsolatban. A csaknem ötezer négyzetméteres, eddig népszerű közparkot dobták piacra, a korábban meghirdetett licitet azonban a napokban indoklás nélkül visszavonták. Helyi információk szerint a területen bevásárlóközpont, vagy akár több száz lakásos társasház építését tervezték.

Demszky-érából ismert trükkök?

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a XVI. kerület fideszes vezetését megkerülve, a helyieket meg sem kérdezve, egy bevásárlóközpont építése előtt nyitnák meg az utat a városrészben Karácsony Gergely főpolgármester és baloldali szövetségesei. A cinkotai strand területét a tulajdonos kérését civil kezdeményezésnek beállítva akarják rekreációs területből vállalkozási területbe átsorolni – írják.

A lap emlékeztet: a telket még a Demszky-korszakban privatizálta a főváros, kikerülve a kerület elővásárlási jogát. A kertvárosi önkormányzat él a gyanúperrel, hogy azért lett hirtelen fontos a telkek átminősítése, mert a kormány szándéka, hogy a metrót és a HÉV-et összekösse, a nyomvonal pedig a telek egy részén haladna át. Amennyiben a telket átminősítenék, tízszer annyival kellene a kormánynak többet fizetnie az elidegenítés során – közölte a Magyar Nemzet.

(Magyar Nemzet)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. január 21. 15:51
Ez hol szerepelt Karácsony választási programjában?
Búvár Kund
2021. január 21. 15:46
Csak úgy jó, balos módra, ha üres a kassza, majd áron alul eladjuk a vagyont, és annyiért béreljük vissza évente amennyiért eladtuk! És persze vmi nagy százalék hasznot is garanzálunk hozzá. Amit most csinálnak budapesten, az fog menni 22 után országos szintena győzelmük esetén! Tisztelt balos polgártársaim, okuljatok, amíg nem késő!
lightning protection
2021. január 21. 15:15
A pilisszántói Orosdy kastélyt is eladták volna? A szövegből legalábbis ez derült ki... Tarlósék kipofozták ezek meg eladnák!
Magnólia
2021. január 21. 14:35
Ezeket is szarér-hugyért, mint a gyárakat, berendezéseket, hogy száradjon belétek a sz@r. Ebben van csak tehetségetek, ti aljadékok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!