A vakcinaútlevél az új turizmus világába repít

2021. január 09. 09:14

Több jónak tűnő, a nyájimmunitás kialakulásáig biztonságos szisztéma kidolgozása zajlik, írja a Magyar Nemzet.

2021. január 09. 09:14

Megosztja az embereket a nemzetközi kezdeményezésre több országban már készülő vakcinaútlevél rendszere. Holott a globális immunitás kialakulásáig eredetileg átmeneti megoldásként felmerült ellenőrzési rendszer a turizmusban például hosszú távon alapot adhat a versenyelőnyt hozó digitális újjászületéshez – ismerteti szombati számában a Magyar Nemzet.

Rasztovits Dávid, a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója elmondta: nagy a valószínűsége, hogy még hosszú ideig nem utazhatunk úgy, mint a pandémia kialakulása előtt. Ennek mostanra más a kicsengése, mint az első hullám érkeztekor, amikor sokkszerűen érte az utazókat a határok lezárása. Mindenképpen nyitottnak kell lennünk és tájékozódni kell, megérteni, elfogadni, mi miért történik. A nemzetközi utasáramlás megfelelő szabályozási és monitorozási rendszer nélkül újra egy globális egészségügyi katasztrófához vezethet, amely sok országban a nemzetgazdasági termelés jelentős részét adó turizmus beszakadását idézné elő.

Kiemelte: az idén tervezi a magyar turizmus a teljes újraindulást, ezután gyors növekedéssel tervez, vagyis a nemzetközi utazások felpörgésével fenntartható növekedési pályára kell állítani egyrészt a belföldi piacokat, emellett újra meg kell tölteni az országot beutazó külföldiekkel is. Ehhez nagyon sok, nemzetközi szinten meghatározott sztenderdnek kell megfelelnünk, amelyek egyike a vakcinaútlevéllel kapcsolatos intézkedések mikéntje.

Mivel nincsen még olyan koncepció, amely megfelelő hosszú távú megoldást nyújthatna, egyelőre az útkeresési fázisában van a szektor és például az elképzelést felvető nemzetközi szakmai szervezetek. Több jónak tűnő, a nyájimmunitás kialakulásáig biztonságos szisztéma kidolgozása zajlik, ám a határokon átívelő, hosszú távú megoldás még várat magára - jegyezte meg a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a vakcinaútlevélnek nemcsak egészségbiztonsági vagy diplomáciai akadályai vannak az egyes országokban, hanem sok szempontból a megfelelő technológiai háttér is fejlesztésre szorul.

(MTI)

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. január 09. 19:16
Azért összehasonlítani olyan oltásokkal, mint a Hepatitis A+B ezt a pár hónap alatt kifejlesztett izét, hát nem tudom, milyen intelligenciára vall. Nem tetszik ez az egész. Nem lesz hosszú életű ez a cirkusz.
Highlander07
2021. január 09. 19:11
Meg a kurva anyád is, te elmebeteg! Hiába a cirkusz, nem fogjátok elérni a totális kontrollt.
zara
2021. január 09. 12:45
vagyis a bill-gates, karl schwab és a többi globalista globális megfigyelőrendszerét el kell adni... erre ment ki a játék és ezt szimulálták már a 'pandémia' előtt... https://youtu.be/igx86PoU7v8
szemlelo
2021. január 09. 11:47
A másik következmény az lesz, hogy a legidősebb korosztály gyorsan kihal. Az átlag életkor csökkenni fog. A betegbiztosítók örülni fognak, mert kevesebb lesz a kiadásuk, a vírusfertőzöttek kórházi kezelése ellenére is (az öregekre két hétig lesz kiadásuk, nem évekig). Szép jövő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!