Sebestyén Balázs: Tudni kell jól büntető-fékezni

2020. december 10. 18:03

A vasárnapi botrányos csók után újra sokakat megbotránkoztatott.

2020. december 10. 18:03
null

Az autós-kamerák széleskörű elterjedése óta nem telik olyan hét, hogy ne kerülne nyilvánosságra egy-egy videó, ahol – jellemzően prémium-kategóriás – autósok ne leckéztetnének más sofőröket. A vélt vagy valós sérelmek megtorlásának általános alkalmazott módszere lett a büntető-fékezés, amely az elmúlt időszakban több halálos áldozattal is járt hazánkban. Mindez cseppet sem riasztotta el a Rádió 1 reggeli műsorának műsorvezetőjét, Sebestyén Balázst, hogy elmondja, hogyan is kell ezt „jól” csinálni.  

Balázs szerdán reggel arról beszélt, hogy ha egy kamionos előz egy másik járművet, és az „negyed óráig” tart, az a minimum, hogy később büntetőfékezik az ember. Társa, Rákóczi Ferenc erre megjegyezte, hogy „majd nézhetsz, ha belecsapódik a »mergába« a kamion”, de Sebestyén megnyugtatta, hogy nem csapódik bele, csak akkor,

Erre reagálva, a trió harmadik tagja, Vadon János próbálta exkuzálni Sebestyént, aki erről tudomást sem véve hozzátette, hogy „ez a szükséges rossz”.

Zárásul megjegyezte, hogy nem fogja elmondani, hogy miként kell, de nem satu-fékezve. 

A megszólalás ezen része 21:54-től hallható

 

Címlapkép: Facebook

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szotyiratöbbpénzt
2020. december 11. 11:10
"...jól büntető-fékezni' Nincs ilyen. Csak egy kicsit is gyakorlatlanabb sofőr, és könnyen ott a tragédia. Plusz leggyakrabban a vétlenek szívják meg. Mindezt pár percért. Ha meg beüt a krach, és valaki megsérül az ilyen majom miatt, akkor majd lehet végigjárni a bulvármédiát megbánó szimpátia vizitre, hogy jaj véletlen volt.
I_Isti
2020. december 11. 10:54
Azért általában egy kamion-kamion előzés kellemetlen a többi közlekedő részére, de nem életveszélyes. A büntetőfékezés viszont nem csak életveszélyes, de több emberre nézve is az, és a vagyon(biztonságo)t is nagyon veszélyezteti.
Krupp Skya
2020. december 11. 08:50
Ki az a Sebestyén Balázs és miről kellene felismerni a büntető fékezését?
SigSauer
2020. december 11. 05:54
Vajon miért nem jelentik fel felbujtásért a szokásos feljelentők most ezt a majmot? Ha valaminek, akkor egy rádióműsorban, a plebs celebjének a szájából kisz@rt felbújtásnak kurva nagy a társadalmi veszélyessége! A közúti veszélyeztetés meg bűncselekmény. Most akkor mi a pénisz van? Ennek a fingómajomnak is mindent lehet? Mondjuk Hajdú -egyszerrekétmozgássérültparkolóbaállunkbe- Petike is mentesült a potom 280M áfacsalás után és marad helyén... lehetséges lenne, hogy nem csak Józsi Bharát dugja exLölőnét, hanem Petike is ráfanyalodott egy kis kegyelemért? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!