Nem emelkedhetnek az önkormányzati adók

2020. december 09. 07:35

Tállai András bejelentette, hogy a kormány nem enged az adóstopból.

2020. december 09. 07:35
null

Az illetékes kormányhivatal döntése akadályozza majd meg azoknak az önkormányzatoknak a tervét, amelyek az adóstop ellenére megpróbálják felemelni a helyi közterheket – mondta Tállai András a Magyar Nemzetnek. A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a lapnak leszögezte: a kormány mindenképpen érvényt szerez az adóemelési tilalomnak.

A lap azzal kapcsolatban kérdezte a politikust, hogy Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere közölte: mindenképpen ragaszkodik ahhoz, hogy január 1-jén emelkedjenek Erzsébetvárosban a helyi adók.    

„A kormány a múlt héten kényszerült arra, hogy országos adóemelési tilalmat vezessen be az önkormányzatoknál, ennek oka pedig éppen az volt, hogy számos baloldali vezetésű helyhatóság a válság alatt is növelni akarta az emberek és a vállalkozások helyi adóterheit. Ezt nem lehet megengedni” – mondta Tállai András. Hozzátette: rendkívüli jogrend van érvényben, és amint a hatályos törvényeket, úgy a helyhatóságok rendeleteit is felülírják az ilyenkor meghozott kormányrendeletek szabályai.

(MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2020. december 09. 12:25
tényleg Bandi? ez igaz? akkor a közműadót nem fogjátok a 4szeresére emelni? Vagy rátok ez nem vonatkozik?:) ti emelhettek, csak az önkormányzat nem?
aleb19
2020. december 09. 10:55
ilyen gusztustalan dagadthajfejek osztjak az eszt az orszagban
Vakfolt
2020. december 09. 10:46
Vannak gyerekek, akik vidáman elbaszkodnak órákon át tíz darab fakockával és valami meglepő és új dolgot találnak ki, ami azért a dolog egyszerűségét tekintve nem is könnyű. Mint a fidesz. Vannak olyanok, akiket odatapasztanak a tévé elé, és ha nagyon éhes akkor esetleg jelentkezik. Mint a kdnp. Van olyan, aki folyton nyafog, semmi se jó anya vegyél fel, és babusgatni kell rogyásig, ezt vegyél azt vegyél, ez kell, az kell, kibaszott rinyagép. Mondjuk mint Karácsony Fenyőünnep. Aztán vannak olyan gyerekek, akik csak azt nézik, hogyan lehet valamit tönkre tenni, kitépi a baba karját, leszedi a kerekeket a tűzoltóautóról, kitépi a könyv lapjait, szóval véletlenül se arra használja amire való, de ha szólsz neki, hogy nemár bazmeg, akkor még ő sértődik meg, aztán unatkozik. Mondjuk mint a komcsik.
tuapse
2020. december 09. 09:40
Mi köze van a kormánynak az önkormányzati adókhoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!