Megvan, hová költözhet az SZFE

2020. december 24. 10:40

A Duna TV volt székháza lehet az új helyszín a vadiúj campus felépítéséig.

2020. december 24. 10:40
null

Évek óta röppenek fel hírek arról, hogy a Színház és Filmművészeti Egyetemnek új campust kell építeni – írta meg az Index. Hozzátették: az SZFE a belvárosban három különböző épületben működött az utóbbi időben, a Rákóczi úton, a Vas utcában és a Szentkirályi utcában, emellett az intézmény más helyszíneken is bérelt tantermeket, raktárakat, műhelyt.

Az Index szerint úgy tűnik, hogy a mostani campusra már nem fognak tudni visszatérni, egy szerdai kormányhatározat legalábbis ezt támasztja alá. A határozatban az áll, hogy az új campus elkészülésééig a Színház- és Filmművészetért Alapítvány vagyonkezelésébe és az egyetem használatába kerül a 7488 helyrajzi számú budapesti ingatlan „B” épülete. Hozzátették: ez nem más, mint az egykori Nikex külker vállalat székháza, amely hosszú éveken át a Duna TV székházaként működött, egészen 2011-ig, amikor a televízió beköltözött az MTV-székházba.

Az Index közölte: a Mészáros utca 48–54. alatt található épület állami tulajdonban van, a mostani kormányhatározat arról rendelkezik, hogy az épületet az egyetem használhassa az új campus felépüléséig. hangsúlyozták: novemberben Vidnyánszky Attila arról beszélt az Inforádiónak, hogy az oktatás február 1-jétől kezdődik az új helyszínen, ahol már elindult a felújítás. Ekkor még nem árulta el, hogy a Duna TV volt épületébe költözik az SZFE. A koronavírus-járvány alakulásának tükrében arról minden bizonnyal később lesz döntés, hogy februárban tényleg elkezdődik-e az oktatás az új helyszínen vagy folytatódik a digitális tanrend – írta meg az Index.

(Index)

Fotó: MTI

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. december 27. 10:36
inkább a szobor parkba!
egyvilág
2020. december 25. 20:20
Az SZFE ügy lényeglátó elemzése: https://egyvilag.hu/index.shtml#szfe
Ma is bukik a Zorbán...
2020. december 25. 14:31
Annyira diktatúra van, hogy az állam jobb körülményeket biztosít az ellenségesen viselkedő, bolsevisták által feluszított suhancoknak...
furunkulus13
2020. december 25. 09:53
Az ideális helyszin Kistarcsa lenne, a volt rákosista koncentrációs tábor épületeiben. Az oktatók többsége szellemileg nagyon otthonosan érezné magát!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!