A sármelléki reptér többségi tulajdonosává vált az állam

2020. november 14. 14:36

Új szintre léphet a hévízi turizmus: többségi tulajdonos lett az állam a sármelléki reptéren.

2020. november 14. 14:36
null

Új lendületet kaphat az Északnyugat-Balaton és Hévíz turisztikai fejlődése, ugyanis az állam többségi tulajdonába került a sármelléki repteret működtető Hévíz-Balaton Airport Kft. A nemzeti vagyonkezelő által szolgálatott információk szerint a részesedés 90%-a lett az államé – állítja a Magyar Nemzet. A reptér egy hosszadalmas, akvizíciós tárgyalássorozat végével került többségében az állam tulajodnába. A reptér részesedésének 90%-a 114 millió forintos vételáron kelt el november 11-én. A maradék 10%-ot Hévíz Város Önkormányzata megtartotta.

Az állami tulajdonrész jogköreit november 12-től a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. gyakorolja. „Az ágazati irányító szervezet a turizmusra való széles körű rálátással, többségi döntéshozóként azt az alapvető célt is képviseli a sármelléki repülőtéren, amely a stratégiai fontosságú iparág fejlődési irányai szerint a leglátogatottabb magyarországi utazási térség, a Balaton és Hévíz vonzerejének növeléséhez is jelentősen hozzájárul” – jelentette ki a vagyonkezelő.

A térség fürdőkínálata miatt igen felkapott turisztikai desztinációvá vált. A kimutatások szerint a turisták által itt eltöltött idő lényegesen eltér és jóval meghaladja a többi hasonló, magyarországi desztinációét.

Fotó: Varga György

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2020. november 16. 01:53
szar lehet a mocskos korrupt ellenzéknek azt látni , hogy az állami vagyon nő..ők meg nem tudnak lopni
nempolitizálok
2020. november 14. 18:44
Okos. Akkor kell vásárolni amikor olcsó.
BossN
2020. november 14. 16:56
Remek. A moslékellenzék hörög. Nem tudják ellopni. Ki kell őket ebrudalni 2022 ben, nehogy a böszme eladja az oroszoknak.
nemecsekerno_007
2020. november 14. 16:32
A ballibek adót emelnek és eladják a családi ezüstöt. Persze másét :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!