A DK azt követeli, hogy teszteljék le az iskolák, óvodák és bölcsődék összes dolgozóját

2020. november 05. 13:43

Barkóczi Balázs azt mondta, a kormány már szeptemberben magukra hagyta a tanárokat, mostanra pedig már tarthatatlanná vált a helyzet az iskolákban.

2020. november 05. 13:43

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy ingyenesen teszteltesse le koronavírusra valamennyi iskola, óvoda és bölcsőde összes dolgozóját.

A DK szóvivője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt is követelte, hogy a kabinet tegye lehetővé, hogy a szülők és a diákok minden iskolai fertőzésről értesüljenek. Barkóczi Balázs azt mondta, hogy a kormány már szeptemberben magukra hagyta a tanárokat, mostanra pedig már tarthatatlanná vált a helyzet az iskolákban.

Sajtóinformációkra hivatkozva arról beszélt, hogy az iskolakezdés óta már hat tanár halt meg koronavírusban, mégsem tesztelik sem a pedagógusokat, sem az iskolai dolgozókat. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint sokszor maguk a kormány által felügyelt iskolák titkolják el, hogy valamelyik dolgozójuk koronavírusos lett, így sem a fertőzött kollégái, sem a diákok, sem a szülők nem tudnak semmit az esetről – mondta a DK szóvivője.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2020. november 05. 14:49
A dk-s korcsokat pedig IQ tesztnek kell alávetni. A 60-as érték már jó lenne náluk. Kimagaslóan jó.
Zsaturnuzs
2020. november 05. 14:42
Eddig 6 mínuszt kaptam a 14:08-as hozzászólásomra. Rövid olvasmány a témában: origo.hu/gazdasag/20180622-a-munkaruha-es-vedofelszereles-szabalyai.html Ez nem ellenzéki propaganda...
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. november 05. 14:40
Minek? Pont ott nem terjed a vírus.
civis72
2020. november 05. 14:40
semmi értelme...pont mint a dékának
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!