Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Szijjártó: Soha nem voltak ilyen jók a magyar-amerikai kapcsolatok

2020. október 16. 14:38

Szijjártó Péter közölte: Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök hasonló álláspontot képvisel az illegális migráció, a határvédelem, a biztonság, a családok támogatása és a keresztény közösségek megvédése ügyében.

2020. október 16. 14:38
null

„Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata soha nem volt olyan jó, mint most” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook-bejegyzésében.

Szijjártó Péter arra reagált, hogy Joe Biden amerikai demokrata elnökjelölt Lengyelországot és Magyarországot a totalitárius rendszerekkel említette együtt, és Fehéroroszországhoz hasonlította őket. A politikus azt mondta, hogy a NATO-t a széthullás veszélye fenyegeti, ami szerinte a Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon történtekből látható. Hozzátette, hogy megnőtt a totalitárius rezsimek száma a világon.   

Szijjártó Péter közölte: Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök hasonló álláspontot képvisel az illegális migráció, a határvédelem, a biztonság, a családok támogatása és a keresztény közösségek megvédése ügyében. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy „a demokrata kihívó nyilván emiatt vonta bele Magyarországot az elnökválasztási kampányba”. Szijjártó Péter hangsúlyozta: ami a kijelentés konkrét tartalmát illeti, annak „a valósághoz semmi köze nincsen”.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Burger Zsolt

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. október 18. 09:26
https://www.civilhetes.net/sites/default/files/kepek/gy-o_vita.jpg
hakos
2020. október 17. 23:09
Nem mindegy. Mert ha egy teljesen normális, természetes dolgot fasizmusnak bélyegzel meg - akkor azzal azt sugaltad, hogy az valami rossz és nem jó.
Pelso j.
2020. október 17. 13:25
Hát hogyne, mindenkivel jó a kapcsolat, -mármint ez van kommunikálva. A pitiáner középszerűség és több egyéb komplexus keveredéséből születnek ilyen helyzetek.
legkisebbek közül
2020. október 17. 11:59
Fontos, hogy jó kapcsolatokat ápoljunk másokkal, törekedve arra, elsődlegesen adottságainknál és körülményeinknél fogva szomszédainkkal, szövetségeseinkkel, Európa országaival. Egyben értékek mellett kellene kiállnunk és nem egy elnökjelölti versengésben letenni adott személy mellett voksunkat a hivatalos politikában. Demokráciában, az USA mindenkori elnökét is abban kell tisztelni, akit a saját társadalma megválaszt. Lépéseink következményeit pedig részben országunk adott része, egésze is megéli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!