Operatív törzs: A vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjesztik a kötelező maszkhasználatot

2020. október 29. 13:21

Az új szabályok hétfőtől lépnek életbe.

2020. október 29. 13:21

„A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot” – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta: az új szabályok november 2-ától, hétfőtől lépnek életbe. „A szigorítás értelmében a szórakozóhelyen, vendéglátóüzletekben, illetve a sportrendezvények vendéglátó részein is kötelező lesz a maszk viselése, amelyet kizárólag az étel és az ital elfogyasztásának idejére lehet levenni” – emelte ki.   

Hozzátette: a hatályos jogszabályok szerint jelenleg kötelező a maszk viselése tömegközlekedési eszközön kereskedelmi üzletekben, mozikban, színházakban, könyvtárakban, egészségügyi és szociális intézményekben, a gyűléseken és a sportrendezvényeken, valamint az ügyfélszolgálati irodákban is.

(MTI)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2020. október 29. 22:18
Ez jó lesz! Lehet majd röhögni a sok mémen. Ne felejtsék el a maszkviselők, hogy az OGYÉI utasítása szerint a sebészi maszk csupán egyszer használható, tehát minden korty sör után előírásszerűen, veszélyes egészségügyi hulladékként kell eltávolítani. Majd új maszkot feltenni. Egyébként pedig beszélgetéshez, színház-és koncertlátogatásra, egyéb eseményekre ajánlom hölgyeknek a szájat-orrot előírásszerűen eltakaró csipkemaszkot (amit kiválóan lehet az öltözékhez igazítani, esztétikus, szexi - nekem fehér van, hamarosan lesz fekete is), uraknak pedig egyszerű, minta nélküli, tüllszerű, semleges színű kivitelben. Ezek ugyanúgy nem védenek mint a hónapokon keresztül használt, zsebből vagy táska aljából előhúzott maszk - viszont legalább kiválóan lehet benne levegőt kapni, és hallani, mit beszél a másik.
CirmoS
2020. október 29. 17:36
Bravó! Mi van ha valaki kaja közben félrenyel? Miért ne? Lesz ám köhögés! Egy ital elfogyasztásánál is ' jöhet ' egy köhögés! Vagy minden korty után rakja fel a maszkot? Vagy igya meg egyszerre, hogy gyorsan vissza tudja venni a maszkot? Vagy mi? Hogy? :-)
Annalili
2020. október 29. 15:51
Sajnos akkor inkább nem megyek étterembe... :(
lististerc
2020. október 29. 15:27
Ez kevés lesz most, fiúk...Azért érdekes, hogy most nem fáj a szíve a főnöknek minden egyes magyar életéért, mint áprilisban. Netántán ez csak annyira volt őszinte, mint Semjén kereszténysége? Legalább nekik fel kellene szólalniuk az elvesztegetett életekért. Rájuk szavaztam, szerintem - és több hasonló gondolkodású barátom szerint is - most hibáznak. Még nem késő leállni, ha az élet az első.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!