Novák Katalin: Továbbra is a saját tulajdonú otthon a cél

2020. szeptember 18. 21:33

Ezért az otthonteremtési program, amelyet a közeljövőben szeretnének a kormány elé terjeszteni, nem bérlakás program lesz.

2020. szeptember 18. 21:33

A családokért felelős tárca nélküli miniszterjelölt mindezeket pénteken, a HírTV-n közölte. Kiemelte: ha a kormány támogatását adja majd a programhoz, újabb mérföldkövet jelentő lépéseket vezetnek be, amelyekkel még kedvezőbbé válnak az otthonteremtés feltételei, még többen juthatnak önálló otthonhoz, így még jobb körülmények között lehet majd családot tervezni, gyermeket nevelni. Új családvédelmi akcióterv is készül, mert „még vannak lyukak, amelyeket pótolni kell” – tette hozzá.     

Az ellenzék alanyi jogú, univerzális támogatásokat akar, a kormány a munkában hisz

Novák Katalin a miniszteri kinevezésével kapcsolatban azt mondta: a területek, amelyekért felel majd, ugyanazok lesznek, de nagyobb lesz a mozgástere, részt vehet majd a kormányüléseken, és személyesen be tud kapcsolódni a döntéshozatalba. Bízik benne, hogy a döntések legalább olyan helyesek lesznek, mint eddig, és erre – véleménye szerint – megvannak a garanciák, mert egy „tíz éve kitaposott úton mennek tovább.” Azzal kapcsolatban, hogy a kinevezés előtti meghallgatása után az ellenzéki pártok nemmel szavaztak a kinevezésére, úgy fogalmazott: „másképp látjuk a világot”, az ellenzék alanyi jogú, univerzális támogatásokat akar, a kormány viszont nem segélyalapú, hanem munkaalapú társadalomban gondolkozik.

(MTI)

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2020. szeptember 19. 16:39
10 vagy 30
hihhaa
2020. szeptember 19. 15:38
Fontos és jó cél ez. Sajnos egyelőre nem nagyon sikerült megvalósítani, egyre nehezebb elérni a saját lakást. Debrecenben pl a megyei nettó átlagfizetés 111-szereséből jön ki egy 50 négyzetméteres lakás, 2015ben ez csak 77 volt. Ez a legkirívóbb, de kb mindenhol nehezebb most lakáshoz jutni, mint 5 éve. https://novekedes.hu/ingatlan/ennyi-havi-netto-kereset-kell-egy-atlagos-meretu-hasznalt-lakas-megvasarlasahoz
szürkemókus
2020. szeptember 19. 08:41
És hányan vannak, akik albérletbe kényszerülnek, mert nincsenek bérlakások! Csillagászati összegeket fizetnek a lakhatásra. És erre nem mernek gyereket vállalni, családot alapítani. Állami bérlakások kellenének, és fecskeházak. Munkalehetőség vidéken, normális fizetéssel, hogy ne kelljen a fiataloknak Budapestre jönni. Az idősebbek tudjanak vidékre költözni. Ne kelljen a fél országnak ingázni. Vidékről hajnali négykor indulnak be dolgozni, és késő délután, este érnek haza. Nulla mobilitás. Kinek kedvez ez a program? (Költői kérdés.)
aleb19
2020. szeptember 19. 08:38
amugy sem a libsiknek sem a fidiotaknak nincs igazuk a berlakas kerdesben nem kell feltalalni a spanyolviaszt resztulajdonu szovetkezeti lakasepitesi programokat kellene inditani
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!