Mutass még egy olyan országot, ahol az értelmiség egy része külföldre jár rinyálni!

2020. szeptember 11. 16:28

Egyáltalán nem arról van szó, hogy az eszefes balhéban kinek van igaza.

2020. szeptember 11. 16:28
Mészáros József

„Itthon meg azt látom, hogy a Nagy Víz túloldaláról Kifehéredett Gandalf, meg Ripley hadnagy integet az Alienből, miszerint szabadságot az SZFE-nek. Mi van?! Szerintem ezek ott azt sem tudják, Afrika melyik csücskében van Magyarország, közepén a Visztulával. És itt szelfizgetnek tenyérbemászott eszefevel? Na ne… A mi szemétdombunkon angolul kukorékol a kakas?! Egyáltalán, honnan, így ismeretlenül is, ez a távoli szolidarizmus?

Megmondom. A szokásos 5000 csirkefogótól. Mátyás óta. Azóta, mióta Mátyás fiát, Corvin Jánost elzavarták a korábban Mátyás által rangra emelt uraságok, és helyette a megüresedett trónt odaajándékozták Magyarország, illetve Mátyás örök ellenségének, a cseh Ulászlónak. A lényeget illetően a helyzet mit sem változott. Ma is külföldről vár megoldást, nekik tetsző, a hazát viszont lejárató ítéletet az itt élő értelmiség azon része, amely mentes minden nemzeti büszkeségtől, tartása nincs, nemzetközi kapcsolatai viszont bőséggel.

És itt azonnal kérek egy kalapácsot, mert szeretném piszokul leszögezni: egyáltalán nem arról van szó, hogy az eszefes balhéban kinek van igaza. Persze, azért nem ennyire komplex a dolog. Lefogadom, ha hibátlan angolsággal, penge szillabuszokkal, levelekkel bombáznék egy tucatnyi hollywoodi impresszáriót, miszerint Pusztaszabolcs-külsőn rendszeresen lóürülékkel dobálják a színházi díszletmunkásokat – előbb-utóbb lenne valamiféle nemzetközi visszhang, tenyérbecsinált tiltakozás. Tán még Tom Cruise is szakítana időt rá, még az is megeshet, hogy egyenesen levegő-föld rakétákkal érkezne Budapest fölé a Top Gun 3. forgatását otthagyva. Én azonban nem tennék ilyet. Soha. Lesülne a bőr a képemről.”

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mediator01
2020. szeptember 15. 13:25
Ennek a liberalista köcsög fajtának külön sem, és egybe írva sem mond semmit az, hogy "Haza", vagy: "árulás". Helyette csak az jelenik meg az agyában, hogy "file not found". Ha számonkéred rajta ezt, akkor megrökönyödve néz rád. Az a baj, hogy ha ezt nem érti, akkor nagyon-nagyon sok mindent nem ért a világból. Reménytelenek.
night watch
2020. szeptember 12. 15:57
"a korábban Mátyás által rangra emelt uraságok," Ez a rákosista mérgezés rezíduuma. Már hogy mindenért a magyari urak tehetnek. Holott jobbára lehetetlen geopolitikai helyzetben ráadásul még sorozatosan pechünk volt. Nemigen van olyan európai nép, amelyik hasonló helyzetben lényegesen jobbat tudott volna kihozni. Sőt.
olajfa1
2020. szeptember 12. 09:30
Már bocsi, de a magyar értelmiség az nem jár külföldre rinyálni! A magyar értelmiség teszi a dolgát itt magyarországon, néhányan meg külföldön... AZOK A "MAGYAR ÉRTELMISÉGIEK" AKIK MEG KÜLFÖLDÖN RINYÁLNAK AZOK MEG NEM ÉRTELMISÉGIEK HANEM "ÉRTELMISÉGNEK NEVEZETT HISZTIS POJÁCÁK"!!!
madarasi.abel
2020. szeptember 11. 20:15
"Mutass még egy olyan országot, ahol az értelmiség egy része külföldre jár rinyálni!" Hát. Kína, Belarusz. Meg Magyarország, lásd Táncsics Mihály. Mindenhol, ahol otthon rinyálni felesleges/veszélyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!