DK: A kormány a járvány és a válság felett is elveszítette az irányítást

2020. szeptember 18. 11:44

Barkóczi Balázs, az ellenzéki párt szóvivője úgy fogalmazott: a valóság tagadása nem állítja meg sem a járványt, sem a válságot.

2020. szeptember 18. 11:44

„Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány mind a járvány, mind a válságkezelés felett elveszítette az irányítást” – jelentette ki a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Barkóczi Balázs pénteki, online sajtótájékoztatóján a kormányfőnek a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elhangzott szavaira reagált. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a valóság tagadása nem állítja meg sem a járványt, sem a válságot. „A kormány kudarcot vallott az egészségügy felkészítésében, ugyanis tíz év rombolását nem lehet néhány hónap alatt helyrehozni” – mondta a szóvivő. Hozzátette, a miniszterelnök a válságkezelésben is kudarcot vallott, mert az állításaival ellentétben az állásukat az elmúlt hónapokban elveszítők száma még a legóvatosabb becslések szerint is elérte a kétszázezret.

Orbán Viktort az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben tett látogatásakor az ügyeletes orvos szembesítette a valósággal, amikor elmondta, hogy eddig sem a lélegeztetőgépek hiányoztak, hanem azok az emberek, akik működtetni tudják ezeket - jelentette ki Barkóczi Balázs. „A kormány és a valóság közötti szakadék minden kérdésben ekkora” – nyomatékosította a DK véleményét.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2020. szeptember 18. 14:33
De ma Péntek van, a Kormány pedig minden Kedden szokott megbukni. A DK elnézte a házszámot, bár nincsen sok jelentősége annak, hogy az iszonyatosan primitív és bárgyú marhaságait mikor hozza nyilvánosságra.
zakar zoltán béla
2020. szeptember 18. 14:14
brizsilett bardot újra szólt....
egyvilág
2020. szeptember 18. 13:59
Amit a gazdasági válságokról tudni kell: https://egyvilag.hu/temakep/099.shtml
Selamat
2020. szeptember 18. 13:20
Soha, de tényleg soha nem gondoltam a saját országomról, mínusz a megélhetési prolik, hogy itt létezne bárki is, aki az ilyen eszement hazugságokat bevegye és elhiggye. Pedig van. Ez a legnagyobb szégyene azoknak az embereknek, pláne ha még egyetemet is végeztek, akik nem csak elhiszik, hanem támogatják is ezt az ordítóan primitív és hazug dumát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!