Kezd visszatérni a toborzási kedv a magyar munkaerőpiacra

2020. július 09. 12:46

A Profession.hu adatai alapján.

2020. július 09. 12:46

Az utóbbi hónapokban kezd visszatérni a toborzási kedv a magyar munkaerőpiacra, a cégek májusban áprilishoz képest 36 százalékkal, júniusban májushoz képest 20 százalékkal több álláshirdetést adtak fel – közölte a Profession.hu csütörtökön az MTI-vel a saját adatai alapján. A közleményben ugyanakkor megjegyezték, 2020 második negyedévében éves összevetésben csökkent az új álláshirdetések száma, az ügyfélszolgálati, HR, vendéglátás, bank kategóriákban 50 százalékkal.

A válság a legkevésbé a mezőgazdaság, az IT programozói, az építőipari és a cégvezetői állások piacát sújtotta. Miközben az álláshirdetések száma csökken, a jelentkezések száma nő, a második negyedévében 25 százalékkal több jelentkezőt regisztráltak az egy évvel korábbihoz képest. A legnagyobb érdeklődést a szakmunkáknál tapasztalták, e körben 69 százalékkal nőtt a jelentkezők száma. Népszerű kategóriák voltak még a fizikai munka, az ügyfélszolgálat, az értékesítés és az IT programozás.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2020. július 09. 15:48
Ha ezeket a sikerjelentéseknek hinni lehet, ez-az ország akkor maga a kánaán. Számitásaim szerint ha a tendencia marad, két éven belül minden munkanélkülit személyesen fogok ismerni. Talán 4 év is elég lesz, hogy celeb sztárok legyenek.
kunfia
2020. július 09. 14:29
"Miközben az álláshirdetések száma csökken" Tehát úgy nő,hogy csökken. Így kell egy minuszos hírből plusz plusz pluszost csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!