Hét évet kapott Vizoviczki László

2020. július 16. 14:36

Mivel a 33 milliárd forintos költségvetési csalás miatt kapott hét év fegyházából még három hátravan, így az éjszaka egykori császára csak 2030-ban szabadulhat.

2020. július 16. 14:36
null

Ismét hét év fegyházat kapott az éjszaka egykori császára, Vizoviczki László – tudta meg a Magyar Nemzet. Ezúttal a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa ítélte el több magas beosztású rendőrtiszt és más hatósági emberek megvesztegetése miatt. Kiss Károly hadbíró kizárta az elítélt feltételes szabadlábra helyezését, így a hét évet le kell töltenie. Mivel jelenleg még a 33 milliárd forintos költségvetési csalás miatt kapott hét év fegyházából még három hátravan, így Vizoviczki csak 2030-ban szabadulhat.

Ismert, a bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletsze­rűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult eljárásban huszonkét vádlott, köztük hét volt rendőrtiszt – öten vezető beosztású volt rendőrfőtisztek –, volt tűzoltó százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagya, egy önkormányzati köztisztviselő és egy közegészségügyi felügyelő van. Vizoviczki és három, nem rendőr vádlott beismerő vallomást tett. A rendőrök valamennyien tagadnak.

(Nyitókép: Vizoviczki László készül az utolsó szó jogán felszólalására az ellene és 33 társa ellen milliárdos nagyságrendű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjával indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt.)

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2020. július 17. 00:03
Csak akkor szabadulhasson, ha megfizette a kárt. Addig kényszermunka, ha kell, élete végéig.
anegy_
2020. július 16. 17:32
Ennyi? És az a 33 bűntárs (mint a mesében) szabad madár, mint Cozma gyilkosa?
MayorAnna
2020. július 16. 16:22
A jugoszláv-féle (különutas) szocializmusban-csak, mint Kínában ma is-a 'társadalmi tulajdont súlyosan károsító' bűnözőket kivégezték. Nem minden volt elvetnivaló abban a szocializmusban...
Marcellina
2020. július 16. 16:17
Kevés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!