Magyarország októbertől 4,2 milliárd köbméter orosz gázt vásárol egy évre

2020. június 23. 15:36

A hírt Szijjártó Péter jelentette be.

2020. június 23. 15:36

„Megszületett a kereskedelmi megállapodás arról, hogy az idén október és jövő október között összesen 4,2 milliárd köbméter gázt vásárol Magyarország a Gazpromtól” – mondta a Moszkvában tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek.

Megkezdjük a kereskedelmi tárgyalásokat a jövő év őszétől kezdődő időszakról. A mi célkitűzésünk az, hogy egy háromszor ötéves hosszútávú megállapodást tudjunk kötni, amelyből minden ötödik év végén ki lehet szállni. Ez biztosítja a hosszú távú ellátásunkat és biztosítja azt is, hogy ha közben adódnak jobb lehetőségek, vagy változik a nemzetközi energiapiac, akkor újra lehessen tárgyalni a megállapodást, vagy ki lehessen abból szállni” – fogalmazott. A tárcavezető elmondta, hogy nyáron Magyarország 2 milliárd köbméternyi betárolható gázt vásárol, amelynek szállítása már meg is kezdődött.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. június 24. 18:37
"Az olaj keletről jön, de a szabadság nyugatról. Nem szabad megengedni, hogy Magyarországot a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék" - jelentette ki Orbán Viktor a pártja megalapításának 19. évfordulója alkalmából tartott konferencia záró szónokaként. Nem mindenki amnéziás ám Orbán...
neociprióta
2020. június 23. 18:26
ritka nagy faszság most vásárolni gázt, meggyőződésem,hogy a következő szezont a Gazprom jóval a jelenlegi árszint alatt lesz képes realizálni. Az orosz tárolókban nincs kapacitás, a kitermelés emiatt esik, az önköltség csökken, az orosz exportárak a jelenlegi fele alatt lesznek még az idén.
turáni sólyom
2020. június 23. 18:08
Ha olcsóbb az orosz gáz, akkor nem kell a drága amerikai cseppfolyós! Business is usual...!
llnnhegyi
2020. június 23. 15:44
-:))) Helyes. Jöhet a tél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!