Kovács Zoltán: Soros örökkötvényéről is várjuk a véleményeket

2020. június 24. 16:17

Soros terve egyenlő a következő generáció gazdasági, pénzügyi alapjainak felélésével az államtitkár szerint.

2020. június 24. 16:17

A Soros György által kezdeményezett úgynevezett örökkötvényről is várja a magyarok véleményét a kormány a nemzeti konzultáció keretében – erről szerdán egy online közzétett videóban számolt be a legnagyobb közösségi oldalon a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács Zoltán rámutatott: a koronavírus-járványnak súlyos gazdasági következményei is vannak, Brüsszelben pedig már nagyban zajlik a gondolkodás, hogy milyen gazdasági és pénzügyi csomaggal lehetne ellensúlyozni ezeket a hatásokat.

Ebben a témában Soros György is közzétette javaslatait, amelyek egy úgynevezett örökkötvény kibocsátására vonatkoznak - emlékeztetett. Ennek lényege, hogy az országok, a tagállamok, illetve Brüsszel olyan kötvényeket bocsátana ki, amelyek után a kamatot gyakorlatilag a végtelenségig kellene fizetni.

– fogalmazott.

Hozzátette: nemcsak az a probléma ezzel, hogy Soros Györgyöt senki nem kérte erre – főleg nem választották meg erre a témára és ebben a kérdésben –, hanem az, hogy a jövő generációk gazdasági, pénzügyi alapjait élnénk fel azzal, ha ennek a javaslatnak teret engednénk.

(MTI)

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr Diener Mann
2020. június 25. 17:22
Mondd kis kócos, hol van a mamád? Örök-kötvényei Magyarországnak vannak, 30 éve nem tudja visszafizetni a hiteleit, csak növeli, mert eszetek ágában sincs reformokkal foglalkozni, csak a lopással.
bagira
2020. június 25. 17:15
Felhívás! Mivel a Postán is rengeteg a kommunista, mindenki adja le a Nemzeti Konzultációt a helyi Fidesz irodákban!
Janice
2020. június 25. 16:49
És arról is lehetne kérdezni,hogy a letelepedési kötvény kamatait akarja e a nép fizetni? Mert az sem kevés Vagy azok fizessék akik meggazdagodtak belőle?
Mr Diener Mann
2020. június 25. 12:55
Te kócos, az örökös hazudozásotokról mi a véleményed? Mint Soros ösztöndíjas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!