Egy ilyen antiszociális kormány papol Budapestnek szolidaritásról

2020. június 11. 16:54

Budapest Európa talán legszolidárisabb városa.

2020. június 11. 16:54
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely

„Van abban némi arcpirító, hogy egy ilyen antiszociális kormány papol Budapestnek szolidaritásról. Mert Budapest Európa talán legszolidárisabb városa. Minden Budapesten megtermelt 100 forintból 97 a központi költségvetésbe kerül. Nem ismerünk még egy olyan európai nagyvárost, amelyet ilyen mértékben súlyt az adóelvonás. A budapesti autótulajdonosok által befizetett gépjármű- és a jövedéki adóból immár egy fillér sem marad a városban az utak felújítására. Budapest működteti az ország legnagyobb közösségi közlekedési rendszerét - amin sokkal többen utaznak, mint a MÁV és a Volánbusz járatain együttvéve -, és bár az európai nagyvárosok szinte mindegyikében az állam és a város fele-fele arányban fizeti a közlekedés költségeit, Budapest tízszer többet tesz a bele, mint a magyar kormány. Sorolhatnám még. Budapest és a budapestiek szolidárisak, itt az ideje, hogy Budapesttel és a budapestiekkel is szolidárisak legyünk. Ha a kormány valóban azt gondolja, hogy fizessenek a gazdagok, akkor ne a válság által legjobban sújtott Budapestet sarcolja, hanem javaslom, kezdje az adóztatást Mészáros Lőrinccel és a többi NER-lovaggal - ahelyett, hogy őket tömné tovább többek között az önkormányzatoktól elvont pénzekből.”

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pedrobike
2020. június 12. 19:02
miért nem mesz a jó kurva anyádba te semmirekellő, dolgozni nem tudó szaralak, a pajtásod is vidd, a bojler feleségével
néhai Ch.Pilot
2020. június 12. 18:14
"... a kormány... kezdje az adóztatást Mészáros Lőrinccel és a többi NER-lovaggal - ahelyett, hogy őket tömné tovább többek között az önkormányzatoktól elvont pénzekből." Na, ezen a ponton megszakítani minden tárgyalást Fenyőünnep "Mengele" Gergellyel és pert indítani ellene a kormány jó hírnevének megsértése okán! Tuti, hogy nyertes per lenne, mert nem tudná bizonyítani ezt az állítását (sem, ahogy a többit sem).
Megtalálta
2020. június 12. 17:36
Most akkor 2024-ig ez fog menni? Nem lesz semmi, csak pofázás a fészbúkon, néha egy-egy új sáv felfestése, méghozzá olyan módon, hogy ne a bicikliseknek legyen jobb, hanem az autósoknak legyen szarabb?
atila68
2020. június 12. 16:06
Az biztos, hogy szolidáris. A zuglóiakkal feltétlen. De valahogy azért elviselnek Gézám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!