Tállai: Európában is egyedülálló a hiteltörlesztési moratórium

2020. május 25. 11:44

A magyar háztartásokat jó helyzetben találta a mostani helyzet, a hazai megtakarítási ráta az egyik legmagasabb volt az unióban – fogalmazott az államtitkár.

2020. május 25. 11:44

A vírussal szembeni küzdelem első fordulóját az ország megnyerte” – mondta el a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Tállai András a járványra adott gazdasági reakciókkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „kiemelkedő intézkedés volt a hiteltörlesztési moratórium bevezetése”. Rámutatott, hogy ennek időszaka 2020. december 31-ig terjed, hozzátéve, hogy egyetlen országban sem hoztak ilyen széleskörű intézkedést.

A veszélyhelyzet után is lehet törlesztési felfüggesztést kérni

A lakossági ügyfelek 40 százaléka törleszt tovább – mondta Tállai András felhívva rá a figyelmet, hogy a veszélyhelyzet után is lehet törlesztési felfüggesztést kérni. A GDP 4,5 százalékát érinti ez az intézkedés. A magyar háztartásokat jó helyzetben találta a mostani helyzet, a hazai megtakarítási ráta az egyik legmagasabb volt az unióban – mutatott rá az államtitkár hozzátéve, hogy az időben meghozott intézkedések miatt hazánk a leghamarabb lábalhat ki a válságból.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2020. május 25. 14:56
Lám, lám! A bolsik szerint rettenetes munkanélküliségi adatok ellenére a nehéz helyzetbe kerülőknek nagyon nagy segítséget nyújtó hitelmoratóriumot mindössze 60% veszi igénybe! Hühűűű... nagyon rossz lehet a helyzet...
nick89
2020. május 25. 12:43
Előtte persze ugyanaz történt, mint a Questornál: a fideszesek tudták és előtte léptek. Szóvak kaptak pár hónapra ingyenkölcsönt, amivel a kínaiakkal versenyben felvásárolnak most minden, a háborúban tönkrement vállalkozást és egyebet. Mekkora hazafiak ezek!
olajfa1
2020. május 25. 12:19
Nem is tetszik ez a "szocialistáknak" meg a többi ellenzékieknek, akik szerint a "magyarokkal meg kell tanítani, hogy nincsen ingyen ebéd!" -persze csak nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!