Szijjártó: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020. május 05. 15:34

A török Yaris Kabin beruházásával 150 munkahely jön létre.

2020. május 05. 15:34

A munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a török Yaris Kabin beruházását bejelentő keddi sajtótájékoztatón.  

Szijjártó Péter közölte, hogy a 6,5 milliárd forint értékű beruházáshoz a kormány 521 millió forinttal járul hozzá. A befektetéssel 150 munkahely jön létre Fejér megyében, a Dunaújváros melletti Iváncsa ipari parkjában. A telephely a mezőgazdasági gépgyártás mellett kutatási és fejlesztési feladatokat is ellát majd – indokolta az állami támogatást a tárcavezető.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. május 05. 16:14
TOP - n vagyunk! Hajrá Szijjártó Péter külügyminiszter úr!
Vainamoinen
2020. május 05. 15:52
A Fidesz mar megerosodve kerult ki a koronavirus valsagbol
Menhetten
2020. május 05. 15:49
Ha egy ország MINDEN évben többet költ, mint amennyit megtermel, (plusz amit ellopnak, persze), és ezért MINDEN évben 500-1500 milliárd forintnak megfelelő HITELT kell felvenni, hogy még egy évet működhessen, azt ti minek neveznétek? Én csődnek... Csak még a kormány sem ismerte el. Mert ha a nagy, nemzetközi bankok akarnák, az ország azonnal totális csődben volna. Csak addig nem akarják, amíg a virtuális, adósság alapú pénzben történt eladósodást, nem tudják valódi értékkel bíró javakkal (termőföld, nyersanyagok, ingatlan, infrasturtúra, élő munkaerő, stb) lefedni. Ha már nem lesz mivel, - vagy ha megharagszanak valamiért - akkor azonnal dőlni fog az ország. Láthattuk ezt párszor már Dél-Amerikában. Békeidőben tünt el a magánnyugdijpénztár és a questor, akkor államcsőd esetén ugrik az államkötvény is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!