Koronavírus-járvány: mától az óvodák is fokozatosan nyitnak

2020. május 25. 07:16

Elhunyt újabb öt idős, krónikus beteg.

2020. május 25. 07:16

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3756 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 491 főre emelkedett az elhunytak száma, 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1554 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42, az elhunytak 60, a gyógyultak 49 százaléka budapesti.  

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, fogalmaz a portál, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend. Az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet is már ki van hirdetve a Magyar Közlönyben.

(koronavirus.gov.hu)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2020. május 25. 11:38
SÖTÉTSÉG MAGAS FOKON! Így még nem szopatták meg a világ népét. Minden kezdet nehéz, de most bejött. Ebola, madár, disznó nem hozott sikert a gyógyszer-maffia számára. Az emberek magasfoku tudatlanságára építették Bill Gates stratégiáját. A magyar "jobbosok" hön szeretett Ursulája, von der Leyen sugárzó arccal jelentette be a minap. Heureka, összegyült a 7,4 milliárd az oltóanyagra. Uschikám, oda dughatod a dupla dózisodat, ahová neked passzol, nomeg mindenkinek, aki veled együtt örvendezve tapsikol!
Mich
2020. május 25. 11:05
Már sorszámot húznak a bocsánatkérők...
stumrovik
2020. május 25. 08:56
Nunyóka, nyunyóka. Járvány van. Vírusos senyved az ágyában, Szárazan köhög, A tüdeje hörög, Gyötrődik lázban Még sincs kórházban, Mert ez nálunk nem nagy ügy, Beszart az egész egészségügy. Nyunyóka, nyunyóka. Nagy baj van. Meghalt sok öreg a járványban. Nem tartottak távot, Nem hordták a maszkot, Nem mentség, hogy nem volt És ez mind ellenzéki volt Fideszből itt senki meg nem hótt. Nyunyóka nyunyóka. Szünőben a gond. Cecilia asszony tilalmakat old, Ki lehet már menni, Nem kell maszkban lenni, Boldog a sok ember, A túlélő nyugger Ki meg nem bírta és meghótt Nem vírus tette azt, más baja is volt. Nyunyóka, nyunyóka. Nagy hát az öröm. Pénteki adásban főkipcsák beköszön. Mindent jól csináltunk, Sok csapást kizártunk, Sikertől ragyogunk, Tovább nőtt vagyonunk, A nép meg elhitte, falta, ette, Ez lett Kásler doki történelmi tette. Surmócsicska, hopp! Hol a nyunyóka? Keresd!
szeekely
2020. május 25. 08:51
Hova megy, baba? Oviba-ba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!