ITM: 35 milliárd forintnyi béremelést kapnak a szakképzésben oktatók

2020. május 21. 08:36

A bérfejlesztéssel az oktatók fizetése közeledni fog a piaci bérekhez.

2020. május 21. 08:36

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a témáról. Pölöskei Gáborné hangsúlyozta, hogy a bérfejlesztés, illetve azok a fejlesztések, amik elindultak, már minőségi változást hozhatnak a szakképzésben.

Hozzátette, változás az is, hogy a továbbiakban – a felsőoktatáshoz hasonlóan – oktatóknak hívják a szakképzésben dolgozó pedagógusokat. Kitért arra is, a szakképzésben is elindult a vizsgáztatás az érettségivel párhuzamosan; az első tapasztalataik jók, az iskoláknak sikerült megoldaniuk a koronavírus-járvány okozta nehézségeket – fűzte hozzá, azzal együtt, hogy úgy tűnik, mindenki le tud vizsgázni. Reményeik szerint a nyári szakmai gyakorlatokat is meg lehet majd tartani, ahogy a járványügyi intézkedések enyhülnek.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. május 21. 15:07
Papíron.
JMoflicheque
2020. május 21. 10:45
Mondta pöpöskei gáborné, az ősrégi kripto-kommunista kövület. Majd nézzétek meg, hogy mi lesz a vége! Olyan oktatásügyi "reform" még nem volt, ahol a tanárok jobbanjártak volna! Nó közalkalmazotti státus, nó pedegógus életpályamodell. Szívás az lesz!!
nyugalom
2020. május 21. 09:42
Ezt a hirt valahogy nem olvassak, halljak a vorosek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!