Holnap bejelenti a kormány az olcsó elektromos autók nagyobb támogatását

2020. május 19. 10:29

Az olcsóbb modellek megvételéhez nagyobb összegű támogatást lehet majd igényelni.

2020. május 19. 10:29

Holnap fontos bejelentést tesz a kormány az elektromobilitás ösztönzésével, a környezetkímélő elektromos autózás támogatásával kapcsolatban – számol be a Portfolio. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtómeghívójából ugyanis kiderült: a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében a kormány megújítja és kiterjeszti az elektromobilitás ösztönzési rendszerét, megteremti annak lehetőségét, hogy a kis és olcsó járművek nagyobb támogatást kapjanak.

A magyar kormány már 2016 óta támogatja az elektromos autók vásárlását annak érdekében, hogy elősegítse a környezetbarát technológia minél gyorsabb hazai elterjedését és közelebb kerüljön az elektromobilitás területén kitűzött céljaihoz.

A program több szempontból is sikeres volt, ugyanakkor a kiírt pályázatot sok kritika is érte. Voltak, akik eleve nem örültek annak, hogy magát az elektromos autózást támogatja a kormány, míg mások azt kifogásolták, hogy a támogatott járművek felső vételárát bruttó 20 millió forintban határozták meg, így sok esetben a tehetősebb emberek nyerhettek plusz pénzt prémium elektromos járművük megvásárlásához. Vélhetően utóbbi kritikák is fontos szerepet játszottak abban, hogy Orbán Viktor februári évértékelőjében kijelentette: „Olcsó elektromos autók megjelenését és használatát támogatja a kormány, hogy az ne csak a gazdagok kiváltsága legyen.”

Természetesen ezt követően azonnal elindultak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy pontosan mire is gondolhatott a miniszterelnök. Iránymutatást Palkovics László néhány nappal későbbi bejelentése adott:

Az innovációs és technológiai miniszter ezzel megerősítette, hogy a kormány a jövőben is támogatni fogja pénzügyi eszközökkel az elektromos autók vásárlását és egyértelművé vált az is, hogy az olcsóbb modellek megvételéhez nagyobb összegű támogatást lehet majd igényelni.

(Portfolio)

(Fotó: MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2020. május 19. 12:41
Elég nagy zsákutca a JELENLEGI elektromos autó. Nem az elektromos autó, az kurva jó dolog, csak az meg nem létezik. A létező meg nem működik. (Ahogy a régi vicc mondja a kommunizmusról. :-))) ) Ami jó dolog lehetne, azt még véletlenül sem támogatják (most nem a kormány, hanem a hülye Eu-s barmok): 1. Dízelek kitiltása fokozatosan a városokból. 2. CNG elterjesztése a dízelek helyett. 3. Elektromos helyett sűrített levegős autók. Még azok is jobbak.
yanoo
2020. május 19. 11:33
Miért kell támogatni? Feldől ha nincs támogatás. Nekem nem kell ilyen autó.
kunfia
2020. május 19. 10:56
Miért jók az elektromos autók? Környezetvédelmi szempontból nemigen lehet valami rosszabb az akkumulátornál. Talán attól félnek,nem tudják majd eladni Paks energiáját? Akkor inkább a hibrid autók vásárlóit kellene támogatni.
nick89
2020. május 19. 10:53
lölő ehhez is ért? Aszta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!