Gyurcsány: Orbánnal nincs alku, 2022-re teljes ellenzéki összefogás kell!

2020. május 01. 15:05

Ünnepi beszédet tartott a Facebookon a Demokratikus Koalíció elnöke.

2020. május 01. 15:05

„Ilyenkor május elsején a Városligetben szoktunk összegyűlni, együtt emlékezni, ünnepelni és politizálni. Nem maradhat el a sör, a virsli meg a léggömb. De az idei egy különleges május elseje” – kezdte ünnepi beszédét Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán tette közzé gondolatait.

Szerinte május elseje mondanivalója igazabb, mint bármikor hinni lehetett volna. Ugyanis a koronavírus-járvány miatt létrejövő nehéz helyzetben először a munkásokat bocsátották el, nem a főnököket. Emlékeztetett, hogy Magyarország 16 éve csatlakozott az Európai Unióhoz, és elmondta: május elseje a közügyekről szól, és most a magyarok számára a legfontosabb közügy az, hogy mi történik a kormánnyal és az ellenzékkel.

„Ezzel a rezsimmel, amely magát Európa-ellenesnek, illiberálisnak tartja, nincs alku” – jelentette ki. A 2022-es választásról szólva azt mondta, hogy az ellenzék megtanulta a leckét tavaly októberben, illetve a választók is azt akarják, hogy az ellenzéki pártok tegyék félre a múlt vitáit, és állapodjanak meg. Gyurcsány úgy fogalmazott: a haza azt követeli, hogy tegyék zárójelbe mindazt, ami elválasztja őket. Szerinte megérett a helyzet, hogy teljes összefogással, közös miniszterelnök-jelölttel, közös listával, 106 közös egyéni jelölttel vereséget mérjenek a Fideszre 2022-ben.

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kpee
2020. május 03. 16:06
Istenem ments meg minket GYF-től!
atila68
2020. május 03. 12:08
Alig másfél hónap után Ferenc beleállt a szembeszélbe és köpött egy embereset ami visszaloccsant az arcába. Derék, jól csinálod Feri!
toef36
2020. május 02. 20:39
Ki az az Őrült, aki Önnel alkut akarna kötni? Luzerekkel nem alkuszunk...
bagira
2020. május 02. 19:23
Forrás: Wikimedia Commons 75 éve lett öngyilkos Hitler, hogy elkerülje a felelősségre vonást. Eus vezérek mikor teszik meg , Európának sok kárt okoztak . Tettek annyi kárt veszteséget mint Hitler .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!