ÁSZ: A DK gazdálkodását a megalakulása óta szabálysértések jellemzik

2020. május 28. 08:29

A valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a DK saját tagságát is megtévesztette.

2020. május 28. 08:29

A Demokratikus Koalíció (DK) gazdálkodását évek óta, gyakorlatilag a megalakulásától kezdve szabály- és törvénysértések jellemzik – mondta Horváth Bálint, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kommunikációs vezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kommunikációs vezető emlékeztetett, az ÁSZ múlt csütörtökön tette közzé a párt 2017 és 2018 közötti gazdálkodásáról szóló jelentését, amelyben megállapította, hogy

a DK nem igazolta a gazdálkodásáról közzétett adatok valódiságát.

A DK pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól. Elmondta azt is, a múlt héten lezárult a DK és a jelenleg felszámolás alatt lévő Együtt ellenőrzése, míg folyamatban van a Jobbik, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Liberálisok vizsgálata. Júniusban kezdődik a Fidesz, a KDNP, a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt 2018 és 2019 közötti gazdálkodásának vizsgálata.

(MTI)

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. május 28. 17:38
AZ LENNE meglepő, ha a törvények szerint működnének! EGY Gyurcsány-pártról az nem feltételezhető!
Jason Bourne
2020. május 28. 13:42
És akkor most végre jól megérdemelt helyére kerül Gyurcsány?
dottore
2020. május 28. 13:08
"Trükkök százai"
atila68
2020. május 28. 13:05
Van egy ismerősöm. Sokat dolgozik, legalább egy tucat embernek ad munkát, megélhetést, ami egy kis faluban komoly tiszteletet vált ki, hiszen minden munkása mögött egy egész család és annak rokonsága áll. Vitába keveredett két telekszomszédjával, és közvetve az önkormányzattal. Azzal kezdte a megoldását, hogy e könyvelőjét szabályosan rászabadította a vállalkozásaira, hogy tegyen mindent hófehérré. Majd perre vitte a vitás ügyeket. A pereskedési időszak minden évében kapott ellenőrzést, semmit nem találtak. Minden pert (is) megnyert. Javaslom a sorrendet Feri és Klára Underwood figyelmébe. Tanulságos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!