Szájmaszkok gyártásába kezdett több intézmény

2020. március 18. 12:28

A prevenciós célra használható maszkokat a város önkormányzati, egészségügyi intézményei számára, illetve a nagykanizsai fertőzöttek részére készítik.

2020. március 18. 12:28

Többször használható, mosható szájmaszkok előállítására állnak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) foglalkoztatási programjának üzemei – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a próbagyártás szerdán kezdődött a tiszaburai varrodában, ahol az előzetes számítások szerint napi 1500 darabot tudnak elkészíteni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt években az ország több településén indított foglalkoztatási programokat, amelyekkel több mint száz megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő vagy a munkaerőpiacon esélytelen embernek teremtett munkalehetőséget.

A tiszaburai varrodában készített maszkok az első időszakban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ellátó intézményeibe kerülnek, amelyek együttesen naponta 13 ezer emberről gondoskodnak. Az MMSZ foglalkoztatási programjának további helyszínei fokozatosan kapcsolódhatnak be a szájmaszkok előállításába – írták. Nagykanizsán a csökkent munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. szintén szájmaszkok gyártására állt át – közölte Balogh László (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel. Az önkormányzat tulajdonában lévő, varrodával is rendelkező cégnek a város egyelőre 10 ezer darabos megrendelést adott. A prevenciós célra használható maszkokat a város önkormányzati, egészségügyi intézményei számára, illetve a nagykanizsai fertőzöttek részére készítik.

(MTI)

(Nyitókép: Védőmaszkokat gyártanak a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. nagykanizsai varrodájában 2020. március 18-án.)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr.ótos
2020. március 19. 14:39
Van ilyen is,köszönjük! https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vannak-meg-csodak-a-fel-orszagot-ellatja-vedomaszkkal-a-herendi-varrono-3668844/ KIRÁLYSÁGOT!
Akitlosz
2020. március 18. 17:56
Szezonja van, mint a fekete papírszemüvegnek napfogyatkozás előtt.
fogas paduc
2020. március 18. 13:28
Ezzel fogunk betörni a világpiacra! Mindazonáltal a képen látható maszk arra jó, hogy a viselője ne köpködje össze a környezetét, de arra nem jó, hogy a környezete köpetét be ne lélegezze a viselője. Aztán én csak regenerálható maszkokat engedélyeznék - azaz ne legyen benne fémszál, vagy az kivehető legyen belőle. Mert ebben az esetben a mikrohullámú sütőben kb 1/2 perc alatt fertőtleníteni úgy lehetne, hogy a kolloid szűrő struktúrája se roncsolódjon., a gumikesztyűt hasonlóképpen.
Arimaspa
2020. március 18. 13:14
"mosható szájmaszkok" Tehát pamut szövetből készítika maszkokat. Az alkoholos, vagy peroxidos mosás pedig megfelelő. Nem kell mikrózni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!