Publicus: A magyarok háromnegyede elégedett a kormány járványügyi intézkedéseivel

2020. március 26. 14:20

A közvélemény-kutatásból az is kiderült: tízből nyolc ember gondolja úgy, hogy a hazai egészségügyi rendszer megbírkózik a járvány terjedésével. 

2020. március 26. 14:20

A megkérdezettek háromnegyede (76%) szerint a kormány eddig jól kezelte a koronavírust – derül ki a Népszava megbízásából a Publicus által készített felmérésből. A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a megkérdezettek 81%-a úgy gondolja, hogy a Fidesz-kormány akkor is jól menedzseli majd a helyzetet, ha bekövetkezik a tömeges fertőzések időszaka.

A kutatóközpont pártpreferencia szerint is feltette ugyanezt a kérdést, ami nagy meglepetésre azt a végeredményt hozta ki, hogy a Fidesz-szavazók mellett a Jobbikkal szimpatizálók több mint kétharmada (71%) is úgy gondolja, hogy a Fidesz jól kezeli a járványt. Ugyanerre a kérdésre az MSZP és a DK szavazói már árnyaltabb képet festettek, több mint ötven százalékuk mondta azt, hogy szerintük ennél többre lenne szükség. 

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek kétharmada úgy gondolja, hogy Magyarország időben reagált a problémára és ezáltal sokkal jobb helyzetben van, mint más Európai országok. A felmérésben résztvevők nagytöbbsége (83%) pozitívra értékelte a magyar egészségügy eddigi teljesítményét, tízből nyolc ember (82 százalék) szerint pedig megbírkózik a járvány terjedésével a hazai egészségügyi rendszer. 

A Publicus-kutatást bemutató Népszava-cikk úgy zárul: „Az emberek több mint háromnegyede szerint lényegében semmi nem drága a járvány megállításáért – és ez független attól, hogy ki melyik pártra szavaz, milyen korú, vagy épp milyen településen él”.

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. március 27. 05:51
A tisztifőorvos felébredt méj téli álmából és elrendelte a teljes határzárat!,szóval a víris járvány első felvonását nem látta így nem is intézkedett.A kormány által létre hozott válság stáb meg mindent csinált csak nem lépett a tisztifőorvos helyett. Gondolom most is a honi gazdaság megmentéséről tanácskoznak és eszükbe sem jut hogy a gazdaság munkások nélkül nincs gazdaság sem.Nem is értem ezeket a hebehurgya a józan észnek ellent mondó intézkedéseket .Azt hiszem hogy ezzel majdnem mindenki így van mert a járvány veszélyt mindenki úgy kezelte mintha nem is lenne annyira valós mint ahogy azt állították sokan.
jenggot
2020. március 27. 00:46
Kizárt!
SzkeptiKUSS
2020. március 26. 19:13
Ha csak mi mondanánk, gyanakodnék elfogultságra, de az olasz egészségügyisek is így látják. Magyarország időben lépett és ezért ilyen lassított a felfutás. Időt hagy a felkészülésre, a szükséges eszközök beszerzésére. Valahol olvastam, újabb WizzAir gépek indultak felszerelésekért.
puszika
2020. március 26. 19:08
Barátaim! Nem kell meglepődni a Publicus felmérésén. Mert magyarázat is van rá. PULAI ELVTÁRS VALSZEG KARANTÉNBAN VAN!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!