Magyarországi terveiről tárgyalt Palkovics Lászlóval a Huawei

2020. március 04. 15:06

A találkozón az 5G magyarországi bevezetéséről, valamint a magyar kutatás-fejlesztési lehetőségekről is szó esett.

2020. március 04. 15:06

Az ötödik generációs mobilhálózatok bevezetéséről és a Huawei Technologies magyarországi terveiről egyeztetett a vállalat Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel szerdán Budapesten – közölte a Huawei az MTI-vel. A cég közleménye szerint a találkozón a miniszter kiemelte, hogy a magyar piac továbbra is nyitott a Huawei teljes részvétele felé az 5G technológia magyarországi kiépítésében.

A találkozón szó volt az 5G magyarországi bevezetéséről, felhasználási és biztonsági követelményeiről, valamint a magyar kutatás-fejlesztési lehetőségekről, a felhő infrastruktúra és a kiberbiztonság területén – írták a közleményben. A Huawei vezetői és Palkovics László tárgyalt a vállalat digitális tudásának és képességeinek transzferéről is.  

A Huawei közölte, a miniszter a vállalat körül kialakult, nyugati vitáról azt mondta: „igazoltnak látjuk és fenntartjuk eddigi álláspontunkat, amely a kiberbiztonságot nem politikai kérdésként, hanem technológiaiként kezeli. A hazai piac továbbra is nyitott a cég teljes körű részvétele felé az 5G technológia hazai kiépítésében”.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2020. március 04. 20:42
Az 5G-t alapvetően az IOT-hez találták ki, aki nem bízik a szolgáltatóban, csak titkosított adatokat továbbítson rajta. Így csak metaadatokhoz juthatnak hozzá, azaz kivel, mikor, mekkora adatforgalma volt.
szavaztam
2020. március 04. 16:31
beruházást kellene kérni...
BossN
2020. március 04. 15:41
Vigyázni kell vele, kémkednek
BossN
2020. március 04. 15:40
Kémnetwork
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!