Lakásokkal segítik az orvosokat

2020. március 24. 08:18

Pihentesd a dokit! néven indult jótékonysági kezdeményezés, egyre többen ajánlják fel ingyen üresen álló ingatlanjaikat az egészségügyi dolgozók számára a veszélyhelyzet idejére.

2020. március 24. 08:18

Egyelőre Budapest a központ, de szeretnének vidékre is terjeszkedni – írta a Magyar Hírlap kedden. A kezdeményezés célja, hogy azok az orvosok, ápolók, akik nem tudnak, nem akarnak hazamenni idős szüleikhez, gyerekeikhez, mert esetleg koronavírusos betegekkel foglalkoznak, egy, a munkahelyükhöz közeli lakásban pihenni tudjanak.

Az ötletgazda a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy bár csak pár napja indultak el, máris folyamatos a jelentkezés, és csaknem húsz dolgozónak már találtak is lakást. Jelenleg e-mailben ([email protected]) várják a felajánlásokat, amit feltesznek a Facebook-csoportba, ott lehet rá jelentkezni. Egy rövid ellenőrzés után összekötik a tulajdonost a jelentkezővel, akik egy ingyenhasználati szerződést kötnek – ismertette Berke Mónika.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2020. március 24. 09:53
Dobrozsán Alexandrát is lakással segítette a Momentumos ( de DK-ilag kézivezérelt) újpesti városvezetés, hogy ha hazajött a járványsújtotta Belgiumból, akkor ne kelljen Kecskemétre hazamennie, hanem azonnal simogathassa a kisgyerekeket az iskolában. ( Később vonyított egyet, hogy Orbán zárja be az iskolákat és miután körbejárt még a kecskeméti időseknél is, hát kiposztolta, hogy maradj otthon.) Éljen a liberális szakértelem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!